Maatschappelijke impact maken. Goeddoen. Werken aan een mooiere wereld. Spreekt dit jou aan en ben je op zoek naar een betekenisvolle stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Social Enterprise NL zoekt communicatieve versterking per februari 2022. Lijkt het jou tof om sociaal ondernemerschap te promoten via social media, nieuwsbrieven en toffe artikelen? Lees dan snel verder.

Wat doet Social Enterprise NL?
Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyDopperHappy TostiSeepje en Cycloon.

En wat ga jij doen?
Om de impact van sociaal ondernemers te vergroten creëren wij een podium voor sociaal ondernemerschap in het algemeen en onze leden in het bijzonder. De komende maanden ben je dan ook nauw betrokken bij het doorontwikkelen van ons communicatiebeleid. Je creëert content voor verschillende doelgroepen, beheert de website en bent een belangrijke speler in het bedenken en uitvoeren van onze contentstrategie. Heb je een (ander) idee om sociaal ondernemerschap onder de aandacht te brengen? Je krijgt de ruimte om hiermee aan de slag te gaan!

Wij zijn op zoek naar iemand met veel enthousiasme en die van aanpakken weet om zo samen te werken aan de bekendheid van de social enterprise sector en de community van sociaal ondernemers. Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloos, je hebt een creatieve geest en een oog voor vormgeving.

Wat bieden wij jou?
– Een stage die begint in februari 2022 van in principe 5 maanden en voor 4 of 5 dagen per week. Als je minder dan 5 maanden en/of 5 dagen per week wil/kan/moet stagelopen, laat dit ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is!

– Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (32 uur per week betekent een vergoeding van 320 euro).

– Een werkplek in ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie, werk je waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor (incl. heerlijke vegetarische lunch).

– Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.

 

Teamwaarden
– Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel

– Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen.

– Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over.

– Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team.

– Een organisatie waar plezier centraal staat!

Inclusiviteit
Social Enterprise NL gelooft dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden.

Wil je bij ons komen werken?
Stuur dan vóór 20 december een mail met daarin je CV en een korte motivatie naar Evelien  – evelien@social-enterprise.nl.

Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Evelien weten via evelien@social-enterprise.nl of 0642735309.

se_basislogo

Social Enterprise NL

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief