Bij JINC vinden wij het belangrijk dat ieder kind in Nederland dezelfde kansen krijgt. Als stagiair vergroot jij onze impact door via onze projecten honderden kinderen, scholen en bedrijven met elkaar te verbinden.

32 uur, startdatum uiterlijk 1 februari 2021

Dit ga je doen

In Tilburg organiseren wij de projecten Bliksemstage en Sollicitatietraining. Bij het project Bliksemstage ontdekken leerlingen van de basisschool en het vmbo wat voor sectoren en beroepen er bestaan. Op de werkvloer, maar sinds de uitbraak van corona ook in de klas of online. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen hun horizon verbreden. Tijdens het project Sollicitatietraining komen vrijwilligers uit het bedrijfsleven de jongeren de fijne kneepjes van het solliciteren leren. Zo doen ze essentiële vaardigheden op voor het bemachtigen van een goede stage of een leuke bijbaan. We zijn op zoek naar een stagiair(e) die ons in de praktische uitvoering van deze projecten kan ondersteunen. Je gaat helpen bij het organiseren van deze projecten in de breedste zin.

Tijdens de stage is er ook ruimte voor het schrijven van een verbetervoorstel (officemanagement) of een projectplan (projectmanagement).

Zo ziet je werkdag er straks uit

’s Ochtends fiets je naar een school om samen met de projectmedewerker een sollicitatietraining-ochtend op te starten. Terug op kantoor controleer je meteen of er al evaluatieformulieren binnen zijn die je kunt verwerken. Heel leuk om te lezen hoe leerlingen de projecten hebben ervaren! Je belt een school om te vragen of ze eruit komen met de verslagen. In dat gesprek kom je erachter dat het emailadres van de school is veranderd. Dat pas je meteen aan in het systeem. Na de lunch maak je voor de vestigingsmanager een overzicht van alle netwerkclubs in Tilburg. Vervolgens maak je samen met de projectassistent voor een school informatiepakketten over de bedrijven waar de leerlingen naartoe gaan over drie weken. Je sluit de dag af met het sturen van reminders naar een aantal bedrijven waarmee wij onze Bliksemstages uitvoeren.

Dit neem je mee

 • Je bent bezig met een relevante WO of HBO opleiding; maatschappelijk werk, communicatie, of een andere relevante opleiding. De stage kan breed ingestoken worden.
 • Je bent nauwkeurig, proactief en je kunt goed zelfstandig werken.
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Je bent flexibel.
 • Je hebt een open houding en bent niet bang om de telefoon op te pakken om verschillende mensen te spreken: jong, oud, vanuit het bedrijfsleven of het onderwijs.
 • Je woont in Tilburg of weet er je weg goed te vinden.

En dit krijg je van ons

 • Een kans om tijdens je studie al het verschil te maken tegen kansenongelijkheid in Nederland.
 • Een kans om allerlei professionele vaardigheden te ontwikkelen, waaronder het volgen van trainingen, bijvoorbeeld timemanagement.
 • Een kans om een uniek netwerk op te bouwen in Tilburg binnen het bedrijfsleven, onderwijs en gemeente.
 • Een volwaardige plek in een gezellig en enthousiast team.
 • Goede begeleiding met een WO of HBO achtergrond.
 • Een mooie stagevergoeding.

Enthousiast?

Stuur dan je cv plus motivatie zo snel mogelijk, uiterlijk donderdag 10 december, naar wvrijswijk@jinc.nl , onder vermelding van ‘Stagiair Tilburg’. Heb je nog vragen over de vacature, neem dan contact op met vestigingsmanager Winny van Rijswijk, via naar wvrijswijk@jinc.nl of 013 – 799 71 01.

We zoeken iemand vanaf medio januari, met als uiterlijke startdatum 1 februari. De stageduur is 4 tot 6 maanden.

Als medewerker van JINC zul je een Verklaring Omtrent Gedrag moeten kunnen overleggen, de kosten hiervoor worden vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over JINC

Bij JINC vinden we dat elk kind een eerlijke kans verdient. Voor kinderen die opgroeien in een omgeving met minder rolmodellen is het echter moeilijk om een goede start op de arbeidsmarkt te maken. Daarom helpen wij jongeren van 8 tot 16 jaar met een beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap.

JINC is een landelijke non-profit organisatie met ruim 120 medewerkers. Zo’n 1300 bedrijven maken onze projecten mogelijk met (financiële) ondersteuning en het vrijwillig beschikbaar stellen van medewerkers, bijvoorbeeld als trainer of coach. Zo bereiken we jaarlijks ruim 65.000 basis-, praktijk- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam – Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief