Wij staan voor Kinderrechten, en jij?

Als de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties komt UNICEF in alle landen van de wereld, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Dankzij jou en onze partners helpen wij meer kinderen dan wie ook ter wereld. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog daar hebben ze recht op. Lang niet alle kinderen groeien op in een veilige en liefdevolle omgeving. Voor hun ontwikkeling hebben ze dringend bescherming, gezondheidszorg, (gezonde) voeding en onderwijs nodig. Daar staan wij voor, want wij zijn UNICEF.

Sta jij net als wij voor kinderrechten en structurele verbeteringen en wil je met jouw professionaliteit bijdragen aan de realisatie van onze belangrijke missie voor de wereld? Dan ben jij misschien onze nieuwe:

Stagiair Programma Kinderrechten Cariben

Dit ga je doen

Kinderen die wonen in de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba en de autonome landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben recht op dezelfde kansen als kinderen in Europees Nederland. Dit is in de praktijk echter niet altijd het geval. UNICEF Nederland werkt daarom samen met lokale organisaties ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk om de kinderrechtensituatie te verbeteren. Dit doet UNICEF Nederland middels technische assistentie, kinderrechteneducatie, advocacy, en participatieprojecten.

Jouw missie

Je gaat samen met het team Cariben werken op het gebied van kinderrechteneducatie, participatie, kinderbescherming, lobby,  en projectmanagement en – ontwikkeling.

 Voorbeelden van werkzaamheden als stagiair(e) voor het team Cariben zijn:

 • Het bijdragen aan de organisatie van reizen en evenementen zoals de tweede editie van het UNICEF Cariben Kinderrechten Filmfestival
 • Het bijdragen aan de communicatie en rapportage over het werk van UNICEF Nederland in het Caribische gedeelte van het Koninkrijk door het meeschrijven van presentaties, rapporten, pers, nieuws en social mediaberichten
 • Het ondersteunen van onderzoekers door het uitzoeken van en eventueel meewerken aan rapporten en het bijhouden van het Caribische nieuws
 • Het ondersteunen van lobbyisten/ een bijdrage leveren aan lobbyactiviteiten d.m.v.  bijvoorbeeld het bijhouden van de politieke agenda, het  samenvatten van (kamer)stukken en het maken van presentaties
 • Administratieve taken zoals het archiveren van stukken, adressen, etc.

Meer informatie over de inhoud van het werk van team Cariben is te vinden via:

https://www.unicef.nl/ons-werk/nederland/kinderrechten-in-de-nederlandse-cariben

Dit vragen we

 • Je bent aantoonbaar betrokken bij de rechten van kinderen.
 • Een achtergrond in en/of aantoonbare kennis en/of affiniteit met het Caribisch deel van Nederland is een pré.
 • Je bent een derde- of vierdejaars HBO- of WO student
 • Je kan goed schrijven, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Het is een pré als je Papiaments spreekt en schrijft
 • Je bent zelfstandig, flexibel en kunt goed organiseren
 • Je bent beschikbaar voor ongeveer vier tot zes maanden (september 2020 tot en met februari 2021) voor 32 uur per week.

Dit bieden we

Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen. Leuke en gedreven collega’s en een professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen.

I.v.m. de Corona crisis werken wij vooral vanuit thuis en onderhouden zoveel mogelijk contact virtueel. Een keer per week werkt onze afdeling op het kantoor in Den Haag. Ons kantoor ligt op loopafstand van Den Haag CS en heeft een prachtige uitzicht op het Haagse Bos.

Wij bieden een reiskostenvergoeding en een geringe stagevergoeding voor studenten die staan ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met La-Toya Charles via ltcharles@unicef.nl

Reageren

Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze stageplaats bent, je beschikbaarheid en je cv, kun je indienen via deze link tot en met vrijdag 14 augustus 2020. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 24 – 28 augustus 2020.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 www.unicef.nl

 

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief