Omdat we er voor ieder kind willen zijn, hebben we jouw hulp nodig!

UNICEF NederlandUNICEF komt, in opdracht van de VN, wereldwijd in 190 landen, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Geen organisatie helpt meer kinderen dan wij. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben ze recht op.

Wil jij dat ieder kind ‘kind’ kan zijn en wil je bijdragen aan de realisatie van onze belangrijke missie voor de wereld? Dan ben jij misschien onze nieuwe:

Stagiair Kinderrechten in Nederland (32 uur per week)
Periode november 2020 tot mei 2021 (exacte duur en omvang in overleg)

Kinderrechten gelden voor alle kinderen op de wereld, ook voor kinderen in Nederland. Als stagiair in het team Nederland ga je samen met het team werken aan kinderrechten educatie en jongerenparticipatie in Nederland. Dit doe je door mee te werken aan verschillende jeugdprojecten, zoals SpeakUp, en het UNICEF Jongerenpanel, en het ontwikkelen van lesmateriaal.

Dit ga je doen

Je gaat samen met het team Nederland werken op het gebied van kindereneducatie, participatie en projectmanagement.

Voorbeelden van werkzaamheden als stagiair(e) zijn:
• Meewerken aan het implementeren van het nieuwe jongerenparticipatieproject Speak Up
• Het organiseren van (digitale) bijeenkomsten en evenementen voor bijvoorbeeld jeugdvoorlichters en jongeren
• Ondersteuning van het UNICEF Jongerenpanel
• Mee helpen bij de ontwikkeling van nieuwe projecten en lesmaterialen
• Meewerken aan het rapportage proces van Nederland aan het VN-Kinderrechtencomité
• Een bijdrage leveren aan lobbyactiviteiten door bijvoorbeeld het bijhouden van de politieke agenda, samenvatten van (kamer)stukken en het bijhouden van vergaderingen
• Meewerken aan ons werk voor mentaal welzijn onder jongeren in Nederland
• Helpen bij het maken van presentaties over kinderrechten
• Administratieve taken zoals het archiveren van stukken, adressen, data verwerken, etc.
Meer informatie over de inhoud van het werk van team Nederland is te vinden op www.unicef.nl/ons-werk/nederland en www.unicef.nl/school

Dit vragen we
• Je hebt affiniteit met de rechten van kinderen
• Onderwijskundige en/of pedagogische kennis en vaardigheden m.b.t. kinderen en jongeren in Nederland is een pre
• Je bent een derde- of vierdejaars HBO- of WO student
• Je kunt goed schrijven
• Je bent zelfstandig, flexibel en kunt goed organiseren.
• Je bent beschikbaar voor ongeveer zes maanden in de periode november tot mei 2020 (exacte duur en omvang in overleg) voor 32 uur per week.

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen. Je krijgt tijdens je stage een kijkje achter de schermen bij UNICEF Nederland, doet ervaring op bij een middelgrote organisatie, ontwikkelt meer kennis over kinderrechten, leert onder andere meer over het organiseren van events en over kinderrechten educatie en participatie. Bij deze functie inbegrepen zijn bijna honderd leuke, gedreven collega’s, een ongedwongen en professionele werksfeer, en – wanneer de coronamaatregelen het toelaten – een prachtig uitzicht op het Haagse Bos. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS.

Wij bieden een reiskostenvergoeding, een werklaptop en een geringe stagevergoeding voor studenten die staan ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Myrna Lemmen via mlemmen@unicef.nl

Reageren
Je reactie, waarin je duidelijk aangeeft waarom juist jij een geschikte kandidaat voor deze stageplaats bent, je beschikbaarheid en je cv, kun je tot en met 27 oktober 2020 doen. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 2 november 2020.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.
www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief