Ben je actief en voel je je helemaal thuis in de wereld van social media? Ben je betrokken, heb je talent voor tekst & beeld en verstand van social media als TikTok, Instagram en Facebook? En wil je met jouw creatieve ideeën bijdragen aan gezondheid en gelijkheid? Kom dan vanaf september stage lopen bij marketing & communicatie van Simavi op het project Wandelen voor Water!

Wandelen voor Water is powered by Simavi. Wandelen voor Water is alles leren over water, actief zijn én leeftijdgenootjes supporten in andere landen die geen of beperkt toegang hebben tot schoon water. Met Wandelen voor Water leren (school)kids via een interactief programma alles over ons eigen water en dat van kinderen in andere landen. Het (les)programma eindigt met een sponsorloop, waarbij de kids geld inzamelen voor water voor kinderen in andere landen.

Jij…

hebt een goed stel hersens, bent nieuwsgierig en je hart gaat sneller kloppen van termen als engagement, algoritmes, contentcreatie en statistieken. Jij bent een online savvy creatieveling (m/v/x) die bij een organisatie wil werken die het verschil maakt. Je bent sociaal & empathisch en je weet uiteenlopende content probleemloos te creëren en analyseren.

We dagen je uit om..

ons te helpen het merk Wandelen voor Water powered by Simavi bekend te maken bij een jonge doelgroep, om de bestaande doelgroepen te vergroten en om mensen enthousiast te maken over Wandelen voor Water. Binnen ons (online) marketing en communicatieteam zijn wij op zoek naar een stagiair die het team komt versterken voor minstens 4 dagen per week (van september tot en met februari). Je hebt tijdens deze stage veel vrijheid om met eigen inbreng te komen en we waarderen het enorm als je veel ideeën hebt om de social media van Wandelen voor Water nog beter en leuker te maken.

Jouw taken

Als Digital & Social Media stagiair Wandelen voor Water

 • Werk je mee aan de contentstrategie en de planning voor de social mediakanalen van Wandelen voor Water;
 • Creëer je content voor de social media kanalen van Wandelen voor Water;
 • Zet je het TikTok-kanaal van Wandelen voor Water op;
 • Manage je de community van Wandelen voor Water;
 • Analyseer en optimaliseer je de social media kanalen van Wandelen voor Water;
 • Ondersteun je de webredactie van www.simavi.nl en www.wandelenvoorwater.nl.

Kortom, als stagiair digital & social media vervul je een belangrijke rol om het verhaal van Wandelen voor Water powered by Simavi verder te spreiden met als doel zoveel mogelijk mensen met ons werk te verbinden. Je maakt onderdeel uit van het communicatieteam en werkt nauw samen met de digital engagement specialist.

Jouw profiel

Ben jij iemand met een liefde voor schrijven, contentcreatie en social media? Dan zijn wij op zoek naar jou:

 • Je hebt affiniteit met de goede doelen-branche;
 • Je volgt een relevante opleiding op HBO of WO niveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met social media en het schrijven van teksten;
 • Je hebt kennis van Photoshop of InDesign;
 • Je hebt kennis van filmen en/of fotograferen en kunt monteren;
 • Je vindt het leuk om statistieken te analyseren en kanalen te optimaliseren;
 • Je kunt je goed inleven in verschillende doelgroepen en (schoolgaande) jongeren in het bijzonder;
 • Je werkt nauwkeuring en houdt niet van spelfouten;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • Je kunt goed werken onder druk en deinst niet terug voor deadlines. Flexibiliteit is your middle name.

Simavi zorgt ervoor dat vrouwen en meisjes toegang hebben tot basisvoorzieningen. We investeren in projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot de basis en snappen wat hun rechten zijn.

Simavi is een Nederlandse organisatie die al sinds 1925 werkt aan een gezond leven in gebieden waar dat verre van vanzelfsprekend is. Inmiddels werken we met een klein team in ons hoofdkantoor in Amsterdam, maar wordt het grootste gedeelte van het werk gedaan door lokale collega’s en partnerorganisaties.

Wat wij bieden

Simavi biedt een interessante en leerzame stageplek met goede begeleiding waar jij je kunt ontwikkelen binnen je vakgebied en relevante ervaring kunt opdoen. Naast de verantwoordelijkheid en leerervaring die je krijgt, kun je rekenen op een passende vergoeding.

Interesse?

Stuur je CV met korte motivatie naar application@simavi.nl o.v.v. Stagiair Digital & Social Media Wandelen voor Water. En wil je erbij vermelden hoe je deze vacature hebt gevonden (bv. via je opleiding of via Oneworld)? Neem voor vragen contact op met Brigitte Ligtvoet, per email of tel: 088 313 15 47 (maandag t/m woensdag).

Wacht niet met reageren, want de vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Simavi_400px

Simavi

Simavi in het kort Al bijna 100 jaar werken wij aan gelijkheid en gezondheid in gebieden waar dat verre van vanzelfsprekend is. Dat doen …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief