Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 60 vrijwilligers.

We zoeken een stagiair voor het collecteteam voor de verdere ontwikkeling van online en digitaal collecteren rondom de collecteweek van Amnesty (14 t/m 20 maart 2021). Interesseer jij je in mensenrechten, innovatie in fondsenwerving en het motiveren van vrijwilligers?

Zoek je een stage voor 24-32 uur per week voor de periode september-oktober 2020 t/m maart-april 2021? Lees dan snel verder!

Het team

Je maakt deel uit van het collecteteam, met leden uit het team fondsenwerving & marketing en leden uit het team mobilisatie & actie. Dit team zorgt dat de collecte goed verloopt, de collecte-vrijwilligers gemotiveerd zijn en blijven en de geplande opbrengst wordt behaald. Elk jaar zetten zo’n 12.000 vrijwilligers zich in voor mensenrechten en vrijheid door te collecteren voor Amnesty.

De werkzaamheden

Je draagt bij aan het succes van de collecteweek. De collectanten halen deur-aan-deur, in winkelcentra, bij buurtgenoten, op de sportclub of onder collega’s geld op en dit gaat in toenemende mate online en digitaal i.p.v. contant. Jij zult je vooral bezig houden met het verder ontwikkelen van deze vormen van geven en het verhogen van de opbrengst van online collecteren en digitaal geven aan de deur.

Taakomschrijving

  • Meewerken (opstellen en uitvoeren) aan plannen voor de inzet van DigiCollect (online collecteren) en iDeal-QR (digitaal geven aan de deur).
  • Meewerken aan de ontwikkeling van communicatie rondom online/digitaal geven.
  • Collecte-vrijwilligers coachen en motiveren op de inzet van nieuwe vormen van collecteren (per e-mail, telefonisch of b.v. een webinar of instructiefilmpje).
  • Gebruik en resultaten van DigiCollect en iDeal-QR evalueren en vervolgadvies geven.
  • Projectleider en collecteservice ondersteunen in de algehele organisatie van de collecte.

Met de opbrengst van de collecte wordt een belangrijk deel van het internationale mensenrechtenwerk van Amnesty gefinancierd. Over de collecteweek van Amnesty kun je meer lezen op www.amnesty.nl/collecte.

NB: in verband me Corona-maatregelen, kan het zijn dat je een deel van de werkzaamheden vanuit huis uitvoert. Amnesty heeft goede faciliteiten en ondersteuning voor het online samenwerken.

Profiel

We zijn op zoek naar een communicatietalent met feeling voor nieuwe vormen van fondsenwerving en geven. Je gaat voor resultaat en je bent niet bang om de telefoon op te pakken. Het coachen van vrijwilligers om hun collecte nog succesvoller te maken is jou op het lijf geschreven. Je ben proactief en helpt waar het nodig is. Interesse in mensenrechten is een belangrijke pré, dit zal je helpen bij het motiveren van onze collecte-achterban.

Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst, want alle communicatie rondom de collecte is in het Nederlands. Je volgt een opleiding op minimaal HBO-niveau.

Diversiteit aan collega’s die o.a. verschillen van godsdienst, levensovertuiging, leeftijd, etniciteit, seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit en -expressie is voor jou belangrijk.

We blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Wat bieden wij?

 

  • Mogelijkheid om veel te leren en onder begeleiding zelfstandig projecten uit te voeren.
  •  Kennismaking met de werkzaamheden van Amnesty International en  kennis opdoen over mensenrechten.
  •  Ervaring opdoen in het organiseren van een groot landelijk evenement en met nieuwe vormen van collecteren en geven.
  •  Werken in een enthousiast team en met zeer betrokken collecte-vrijwilligers.
  •   Stagevergoeding van €249,74 (bruto, op basis van 40 uur/week).

Meer weten?

In verband met het starten van een nieuwe projectleider per 1 september is het helaas niet mogelijk om per 1 september te starten als stagiair. In overleg is het mogelijk om de stage tussen half september en half oktober te laten beginnen.

Voor meer informatie over deze stageplek, of het past binnen jouw studie en over het startmoment kun je contact opnemen met Daphne van Ouwerkerk (huidige projectleider collecte) via d.vanouwerkerk@amnesty.nl, of bel 06-26640604 (maandag t/m vrijdag tijdens kantoortijden)

Solliciteren?

Je kunt het formulier op de website van Amnesty gebruiken ( https://www.amnesty.nl/werken-bij-amnesty/stagiair-collecteweek-2021 ) voor het opsturen van je CV en motivatiebrief. Reageer uiterlijk 10 augustus om in aanmerking te komen. De gesprekken zullen plaats vinden in de eerste week van september met de huidige en nieuw projectleider van de collecte.

amnesty1600x1200

Amnesty International

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief