Ben je een aanpakker die praktisch aan de slag wil met thema’s als verduurzaming en bewonersparticipatie en heeft Amsterdam een warm plekje in je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Projectmedewerker

Deze veelzijdige stage is dé plek voor jou om ervaring op te doen als projectmedewerker. Als onderdeel van het team ondersteun je in verschillende projecten en ben jij de rechterhand van onze projectleiders. Zo draag je bij aan een duurzaam en gezond Amsterdam!

WAT GA JE IN DEZE STAGE PRECIES DOEN?

Als projectmedewerker werk je mee op diverse projecten en help je bijvoorbeeld met het activeren van de buurt, het organiseren van (online) evenementen en buurtparticipatie, het uitdenken van projectideeën, het begeleiden van bewonersinitiatieven, het maken van achtergrond analyses en meeschrijven aan projectplannen en fondsaanvragen. En dat niet alleen, ook steek je letterlijk je handen uit je mouwen door mee te tuinieren in de Tropentuin! Je kunt verder denken aan onder andere de volgende projecten:

 • Green Light District: in het Green Light District (postcodegebied 1012) werken wij bottom-up en samen met verschillende partners aan de vergroening en verduurzaming van de buurt. Samen gaan we deze dichtbevolkte en meest bezochte vierkante kilometer van Europa transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch stuk van Amsterdam.
 • Groene projecten: zoals de Spuistraatde Tropentuin en de Zeeburgertuin. Samen met Amsterdammers kijken we hoe we buurten groener kunnen maken, van de Spuistraat hartje centrum, tot de aanleg van een buurtmoestuin op het Zeeburgereiland, of onze eigen Tropentuin in de achtertuin van het KIT.

WIE WIJ ZOEKEN

 • Je bent in de laatste fase van je studie of net afgestudeerd, HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je bent ondernemend, hands-on, flexibel, creatief, proactief, nieuwsgierig;
 • Je bent in staat om gestructureerd te plannen en organiseren;
 • Je hebt veel interesse in duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling;
 • Je hebt ervaring waaruit blijkt dat je van aanpakken houdt (bestuur, stages, bijbaantjes, etc.).
 • Je bent voor tenminste vier, maar bij voorkeur zes maanden beschikbaar om stage te lopen. Je kan snel zo snel mogelijk van start.

WAT BIEDEN WIJ JOU

 • Een leuke plek om werkervaring op te doen, veel te leren en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Goede begeleiding om het maximale uit je periode bij ons te halen. Vanwege COVID-19 werken wij momenteel nog veel digitaal en vanuit huis, maar we doen er natuurlijk alles om jou binnen de geldende regels een vliegende start te geven en ook voldoende face-to-face contactmomenten te hebben;
 • Een werkplek in het mooiste gebouw van Amsterdam, het KIT (Het Tropeninstituut). Ook hierbij geldt dat we binnen de geldende regels werken rondom COVID-19 en dat we daarom ook veel vanuit huis en digitaal zullen werken;
 • Een introductie in de Amsterdamse duurzame wereld en de kans om uitgebreid te netwerken;
 • Een informele werksfeer in een enthousiast team;
 • Een stagevergoeding van €240,- per maand bij vier dagen p/w.

OVER DE GEZONDE STAD

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad projecten te starten, events of campagnes te organiseren. Daarnaast helpen we duurzame initiatieven verder met advies & begeleiding of door ze een podium te geven op onze pitchevents.

INTERESSE IN DE STAGE?

Stuur uiterlijk voor woensdag 20 juni (deadline verlengd!) je cv (max. 2 A4) en motivatiebrief (max. 1 A4) samengevoegd in één pdf bestand met als titel “VOORNAAM_ACHTERNAAM_projectmedewerker stage naar sollicitaties@degezondestad.org. Sollicitatiegesprekken zullen online of bij het KIT plaatsvinden, dan uiteraard met inachtneming van voorzorgsmaatregelen rondom COVID-19.

Voor vragen neem je contact met Juliet van Es via telefoonnummer 06 14 88 91 87.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De-gezonde-stad1

De Gezonde Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief