Wij zijn vanaf september op zoek naar gemotiveerde Hospiteerbuddy’s. Wil je iets bijdragen aan het toekomstperspectief van jonge vluchtelingen in Utrecht? Solliciteer dan snel!

De weg naar prettige woonruimte kan voor jonge statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) soms moeilijk zijn. Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt en je moet gaan hospiteren. Het project Hopsiteerbuddy’s biedt jonge statushouders (18 – 23 jaar) duurzame coaching bij het zoeken van passende woonruimte in Utrecht.

Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject met de statushouder: de intake en kennismaking, de verkenning en begeleiding op het gebied van wonen en hospiteren, het regelen van hospiteer-/kennismakingsafspraken en andere praktische zaken. Je zorgt voor de beste match tussen jouw buddy en zijn/haar toekomstig woonruimte. Daarna zorg je voor een warme overdracht in de nieuwe buurt en je houdt een vinger aan de pols en ondersteunt waar nodig. Samen met je team bouwen we aan een community om jonge statushouders op verschillende manieren een plek in de samenleving te bieden. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen en iets te betekenen voor de doelgroep.

Wat krijg jíj?

Bij deze functie krijg je te maken met verschillende taken en werkplekken waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Je komt te werken in een gezellig en dynamisch team, met persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad. Tot slot werk je veel samen met professionals uit het veld, breid je je netwerk uit en bieden wij training en intervisie aan.

Praktische eisen

  • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6 – 8 uur per week (vanaf september of oktober 2020, voor een periode van 6 – 12 maanden);
  • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken. Verder kun je enthousiasmeren en organiseren, en ben je oplossingsgericht en zorgvuldig;
  • Je hebt affiniteit met coaching en de doelgroep.

Iets voor jou?

Heeft Hospiteerbuddy’s je interesse gewekt en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als coach? Solliciteren kan via deze link naar Academie van de Stad. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator Jasmijn Saadat (06 1510 4252)

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief