Veel jongeren in Amsterdam Nieuw-West en Noord leven van een uitkering en weten niet goed wat zij willen doen. Deze groep kan wel een helpende hand gebruiken om de stap naar een nieuwe baan of opleiding te maken. Wil jij impact maken en iets bijdragen aan het toekomstperspectief van deze jongeren?

 

“Wat mij altijd bij zal blijven is hoeveel je kunt betekenen voor de jongeren met dingen die in je eigen ogen “klein” lijken. En hoe hiermee je eigen perspectief dus aan verandering onderhevig is.” – Eva Gerritsma, stagiaire StudentJobcoach 2018-2019.

We kennen het allemaal: soms is het lastig om de keuze voor een studie of baan te maken. Er is nog steeds een groep jongeren in Amsterdam Nieuw West zonder startkwalificatie die moet leven van een uitkering. Deze jongeren coachen we met een team van StudentJobcoaches naar werk of opleiding.

Als studentcoördinator bij StudentJobcoach ben jij samen met je mede-studentcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie van het project en het begeleiden van jouw team van coaches, de jongerejaars stagiairs. Projectmanagement is de kern van deze stage, maar ook het onderhouden van relaties met de partners van het project en coaching en advisering van cliënten komen aan bod.

Bekijk de onderstaande video waarin Emmelies meer vertelt over deze stage:

Wat krijg jij?

Tijdens deze stage ga je aan de slag met diverse taken en krijg je veel verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt de mogelijkheid om een innovatief en actueel project mede op te zetten en vorm te geven. Daarnaast bouw je een netwerk op van professionele partijen, zowel binnen als buiten de gemeente Amsterdam. Academie van de Stad is een jonge, dynamische organisatie die kwalitatieve begeleiding en training biedt en je ontvangt een stagevergoeding.

Dit ben jij:

  • Je bent een HBO/WO student in je derde jaar of hoger die van september 2020 t/m juni 2021 twee tot vier dagen per week beschikbaar is;
  • Je bent enthousiast, positief en toont lef en initiatief. Je kunt zowel goed samen als zelfstandig werken;
  • Je bent een kei in het aansturen van een team en netwerken;
  • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Ben jij enthousiast geworden en ben jij klaar voor die uitdagende stage? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV via deze link naar Academie van de Stad. Voor vragen kun je bellen met Banu Kabadayi via 06 1506 0107.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief