De effecten van de recente pandemie gaan op verschillende manieren voelbaar worden in de komende periode. Een van de effecten waarvoor gevreesd wordt is een toename van de jeugdwerkloosheid. Hierop inspelend is de StageCarrousel in het leven geroepen, een bijzonder project waarbij de gemeente Amsterdam samenwerkt met het bedrijfsleven, het onderwijs en andere professionals die jongeren begeleiden. Samen bieden zij jongeren de kans om werkervaring op te doen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wil jij impact maken en iets bijdragen aan het toekomstperspectief van deze jongeren?

Tijdens de Stage Carrousel krijgt een groep jongeren de kans om bij een reeks ondernemingen en bedrijven in het Hamerkwartier stage te lopen. Deze jongeren komen uit Oud-Noord en zijn werkloos, komen net van school of zijn vroegtijdige schoolverlaters. In een perioden van 10 tot 12 weken werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling, doen kennis op over verschillende branches en kunnen dit direct in de praktijk toepassen tijdens hun stages. Door middel van trainingen en coaching wordt ook de mogelijkheid geboden om vaardigheden te ontwikkelen zoals sollicitatie skills en het maken van een goed CV. De jongeren worden begeleid door een StageCarrouselCoach en mocht er een match zijn tussen een jongere en een ondernemer dan kan een langdurige samenwerking onderzocht worden.

Als studentcoördinator bij de StageCarrousel ben jij samen met je mede-studentcoördinator verantwoordelijk voor de organisatie van het project en het begeleiden van jouw team van StageCarrousel coaches, de jongerejaars stagiairs. Projectmanagement is de kern van deze stage, maar ook het onderhouden van relaties met de partners van het project en coaching en advisering van cliënten komen aan bod. Je ontmoet de ondernemers en bedrijven die meewerken aan de StageCarrousel en leert wat bedrijven te bieden hebben maar ook wat ze nodig hebben om jongeren goed te kunnen begeleiden.

Wat krijg jij?
Tijdens deze stage ga je aan de slag met diverse taken en krijg je veel verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt de mogelijkheid om een innovatief en actueel project mede op te zetten en vorm te geven. Daarnaast bouw je een netwerk op van professionele partijen, zowel binnen als buiten de gemeente Amsterdam. Academie van de Stad is een jonge, dynamische organisatie die kwalitatieve begeleiding en training biedt en je ontvangt een stagevergoeding.

Dit ben jij:
· Je bent een HBO/WO student in je derde jaar of hoger die van september 2020 t/m juni 2021 twee tot vier dagen per week beschikbaar is;
· Je bent enthousiast, positief en toont lef en initiatief. Je kunt zowel goed samen als zelfstandig werken;
· Je bent een kei in het aansturen van een team en netwerken;
· Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Ben jij enthousiast geworden en ben jij klaar voor die uitdagende stage? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad via de onderstaande button. Voor vragen kun je bellen naar Fien Maandag, 06 1551 5667.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief