Educoach is een project van Academie van de Stad en de Gemeente Amsterdam  dat zich richt op Amsterdammers die hulp willen bij het leren van de Nederlandse taal. Als studentcoördinator zorg jij er samen met je mede-studentcoördinator voor dat  jongerejaars studenten taalscholen en tal van taalcursisten gaan ondersteunen.

Nederlands leren is een enorme uitdaging voor Inburgeraars en andere Amsterdamse taalcursisten. Wat extra aandacht van een coachende student kan deze groep Amsterdammers nét dat zetje geven dat ze nodig hebben. Educoach is een project van Academie van de Stad en de Gemeente Amsterdam (Team Volwassen Educatie) dat zich richt op Amsterdammers die hulp willen bij het leren van de Nederlandse taal. Als studentcoördinator zorg jij er samen met je mede-studentcoördinator voor dat jongerejaars studenten taalscholen en tal van taalcursisten gaan ondersteunen.

“Je krijgt vanaf moment één veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor je ontzettend veel kansen krijgt om je op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen!” – Marjolein Kolkman, Studentcoördinator Educoach 2019-2020

“De dankbaarheid van de taalcursisten is zo groot. Dat zorgt voor een enorme lach op mijn gezicht, iedere stagedag opnieuw!” – Dunja van Laar, jongerejaars stagiaire Educoach 2018-2019

Bekijk de onderstaande video waarin stagiaire Lynn haar ervaringen met je deelt:

Wil jij ervaring op doen in een coördinerende functie en tientallen studenten in staat stellen om taalcursisten daadwerkelijk vooruit te helpen?

Samen met je mede-studentcoördinator, begeleid je een groep van 30 tot 40 stagiairs in hun coachingstrajecten. Samen met professionals van de Gemeente Amsterdam en Academie van de Stad, ontwikkel je trainingen en intervisies om ervoor te zorgen dat de stagiairs de cursisten Nederlands zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Ook ben je het aanspreekpunt voor de verschillende taalscholen en ben je verantwoordelijk voor de gehele coördinatie en organisatie van het project. Verder loop je één dag per week stage bij de Gemeente Amsterdam met bijbehorende (onderzoeks-)opdracht.

Wat krijg jij?

Tijdens deze stage krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt de kans om je coördinerende en leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen. Ook krijg je de mogelijkheid om direct met professionals in het werkveld te werken en je professionele netwerk uit te breiden. Daarnaast is Academie van de Stad een jonge, dynamische organisatie die kwalitatieve begeleiding en trainingen biedt. Ook ontvang je een stagevergoeding.

Dit ben jij:

  • Je bent een HBO/WO student in je derde jaar of hoger die van september 2020 t/m juni 2021 drie tot vier dagen per week beschikbaar is.
  • Je beschikt over probleemoplossend vermogen, lef en goede sociale vaardigheden. Verder ben je enthousiast, positief, leergierig en onderzoekend en neem je graag initiatief.
  • Je kunt zowel goed samen als zelfstandig werken en kunt een team aansturen en professionele relaties met partnerorganisaties onderhouden.
  • Je bent breed geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s.

Word jij enthousiast van deze vacature en ben je klaar voor een uitdaging? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV via deze link naar Academie van de Stad. Voor vragen kun contact opnemen met Anne Bakhuizen via 06 1523 6163.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief