De effecten van de recente pandemie gaan op verschillende manieren voelbaar worden in de komende periode. Een van de effecten waarvoor gevreesd wordt is een toename van de jeugdwerkloosheid. Hierop inspelend is de StageCarrousel in het leven geroepen, een bijzonder project waarbij de gemeente Amsterdam samenwerkt met het bedrijfsleven, het onderwijs en andere professionals die jongeren begeleiden. Samen bieden zij jongeren de kans om werkervaring op te doen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wil jij impact maken en iets bijdragen aan het toekomstperspectief van deze jongeren?

Tijdens de StageCarrousel krijgt een groep jongeren de kans om bij een reeks ondernemingen en bedrijven in het Hamerkwartier stage te lopen. Deze jongeren komen uit Oud-Noord en zijn werkloos, komen net van school of zijn vroegtijdige schoolverlaters. In een perioden van 10 tot 12 weken werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling, doen kennis op over verschillende branches en kunnen dit direct in de praktijk toepassen tijdens hun stages. Door middel van trainingen en coaching wordt ook de mogelijkheid geboden om vaardigheden te ontwikkelen zoals sollicitatie skills en het maken van een goed CV. De jongeren worden begeleid door een StageCarrousel Coach en mocht er een match zijn tussen een jongere en een ondernemer dan kan een langdurige samenwerking
onderzocht worden.

In een team met ongeveer negen andere coaches, ga jij aan de slag met het individueel coachen van jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Door middel van motiverende gesprekken begeleid jij ze tijdens hun stages. Daarnaast draag je bij aan sociale- en werknemersvaardigheden van de jongeren. Ook ontmoet je de ondernemers en bedrijven die meewerken aan de StageCarrousel en leer je wat bedrijven te bieden hebben maar ook wat ze nodig hebben om jongeren goed te kunnen begeleiden. Tot slot heb je contact met professionele begeleiders van de jongeren over het verloop en afloop van de trajecten.

Wat krijg jij?
Tijdens deze stage ga je aan de slag met diverse taken en krijg je veel verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen inbreng. Ook krijg je de mogelijkheid om direct samen te werken met professionals uit het veld en een complexe doelgroep. Academie van de Stad is een jonge, dynamische organisatie die jou kwalitatieve begeleiding en training biedt.

Dit ben jij:
· Je bent minimaal tweedejaars student en kunt starten tussen september en november 2020 voor 8 uur per week. Je bent het gehele studiejaar beschikbaar;
· Je bent ondernemend, flexibel en ziet vooral mogelijkheden. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan;
· Verder kun je goed omgaan met (veel) verantwoordelijkheid en ben je geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s en coaching.

Klinkt dit als iets voor jou en ben jij klaar voor die uitdagende stage? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad via de onderstaande button. Voor vragen kun je bellen naar Fien Maandag, 06 1551 5667.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief