Vind jij de regio Latijns-Amerika ook zo boeiend? Ben jij op de hoogte van de actualiteit en spreek je Spaans? Gaat je hart sneller kloppen van daadwerkelijk iets betekenen voor anderen? En ben je gemotiveerd om het Team Latijns-Amerika van CNV Internationaal te ondersteunen de komende maanden?

En vooral; wil jij eraan bijdragen dat Latijns Amerikaanse jongeren een kans krijgen op de arbeidsmarkt, werknemers een leefbaar loon krijgen en vakbonden goede afspraken kunnen maken met werkgevers over de rechten van werknemers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

CNV Internationaal zet zich in voor vakbonden, arbeidsrechten, sociale dialoog en inzetbaarheid van jongeren in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Dat doen we met een team van bevlogen en enthousiaste collega’s en in nauwe samenwerking met onze partners in de landen waar we werken.

Als stagiair van Team Latijns-Amerika ondersteun je de Regiocoördinator en de Senior Program Officer van Latijns-Amerika hier in Nederland. Daarnaast heb je veel contact met onze collega’s in Latijns-Amerika. Elke dag ziet er anders uit; zo ben je ’s maandags bezig met een inhoudelijke webinar over leefbaar loon in de suikerindustrie, spreek je op woensdag met jongeren uit Latijns-Amerika over de uitdagingen die hen te wachten staan op de arbeidsmarkt en sluit je de week af met het doen van onderzoek en het schrijven van een paper over de consequenties van COVID-19 in Colombia.

Overal aanschuiven

Je krijgt de vrijheid om mee te denken hoe we Latijns-Amerikaanse vakbonden kunnen ondersteunen. Daarnaast kan je bij vrijwel elke meeting die we hebben aanwezig zijn: of dat nou met de werkgroep is of het ministerie van Buitenlandse Zaken; je mag overal bij aanschuiven. Met jouw inzet bouw je mee aan beter werk wereldwijd in de ketens waar CNV Internationaal op werkt: suiker, palmolie en mijnbouw vanuit het perspectief: Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Wat vragen wij?

Je volgt een relevante opleiding bijvoorbeeld Internationale Betrekkingen/Politicologie/ International Studies/LatijnsAmerikastudies of een vergelijkbare studie op hbo- of universitair niveau.

 • Je bent enthousiast, creatief, je durft initiatief te nemen en hebt een handson mentaliteit.
 • Je hebt affiniteit met de regio.
 • Je bent op de hoogte van de actualiteit in de regio.
 • Je beheerst goed Nederlands, Engels en Spaans, zowel in woord als in geschrift.
 • Je bent vanaf september beschikbaar voor minimaal drie dagen per week voor een periode van minimaal 4 maanden.
 • Je hebt affiniteit met het werk van CNV Internationaal.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende stageplek: geen dag is hetzelfde!
 • Alle ruimte voor eigen initiatief en persoonlijk ontwikkeling. Je krijgt verantwoordelijkheid voor je projecten.
 • Goede begeleiding om het beste uit jezelf te halen.
 • Volop kansen om wat je in jouw studie aan kennis hebt verworven om te zetten in concrete actie in de praktijk.
 • Stage en reiskostenvergoeding (alhoewel we als team nu nog veel thuiswerken)
 • Een heel erg leuk, kleinschalig, team waarin je direct wordt opgenomen.

Solliciteren en meer informatie:

Voor meer informatie kun je onze huidige stagiair Latijns-Amerika Studies benaderen Laura Abels (l.abels@cnv.nl of 0639635532) of Maurice van Beers, regiocoördinator Latijns-Amerika (m.vanbeers@cnv.nl).

Kom jij ons team versterken? Mail je CV en motivatie uiterlijk 31 juli naar internationaal@cnv.nl ovv sollicitatie stagiair Latijns-Amerika.

Meer weten over ons?

Kijk op:

www.cnvinternationaal.nl

https://www.cnvinternationaal.nl/es

 

 

 

cnv-internationaal

CNV Internationaal

Wie we zijn en wat we doen CNV Internationaal is een onafhankelijke stichting en één van de afdelingen van CNV Vakcentrale. CNV …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief