Arbeidsdiscriminatie is niet onbekend in een diverse stad als Amsterdam. Zo kom je als bi-culturele jongere vaak moeilijk aan een baan. Denktank Arbeidsmarktdiscriminatie gaat op zoek naar creatieve ideeën voor een inclusieve arbeidsmarkt. Is dit iets voor jou?

Misschien herken je het zelf wel: je bent op zoek naar een baan, maar het lukt niet om de goede match te vinden. Veel jonge Amsterdammers krijgen te maken met arbeidsdiscriminatie wanneer zij solliciteren voor een baan. Met de Denktank wil Academie van de Stad in opdracht van de gemeente Amsterdam zich inzetten om beeldvorming over en van jongeren die moeilijk aan een baan komen te veranderen en de meldingsbereidheid van discriminatie onder jongeren te verhogen.

In de Denktank kom je wekelijks met minimaal vijf stagiairs bijeen om aan de slag te gaan met dit onderwerp. Jullie beginnen met het verkennen van het vraagstuk d.m.v. expertsessies, brainstormsessies, een training Design Thinking en werkbezoeken.

Uiteindelijk bedenken jullie verschillende events of ludieke acties en voeren deze uit. Het doel hiervan is om de meldingsbereidheid onder jongeren te verhogen en werkgevers en werknemers op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden. Met verschillende achtergronden, kunnen jullie elkaars sterke kanten combineren en nieuwe out-of-the-box concepten bedenken. Zo is er afgelopen jaar door studenten die de succesvolle 1e editie van de Denktank Arbeidsmarktdiscriminatie vorm gaven o.a. een Podcast en een dialoog tussen werkgevers en jongeren op poten gezet.

Wat krijg jij?

De Denktank biedt een diverse werkomgeving waarin je op innovatieve manieren een concrete bijdrage levert aan het tegengaan van arbeidsdiscriminatie in Amsterdam. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke verantwoordelijkheid vanuit jouw expertise. Daarnaast is Academie van de Stad een jonge, dynamische organisatie die kwalitatieve begeleiding en training biedt. Ook zal je een stagevergoeding ontvangen.

Dit ben jij:

· Je bent minimaal derdejaars HBO/WO student en wil vanuit jouw studierichting bijdragen (bijvoorbeeld eventmanagement, bedrijfskunde, communicatie, sociale wetenschappen of (toegepaste) psychologie);
· Je bent vanaf september beschikbaar voor minimaal 1,5 dag in de week;
· Je bent proactief, professioneel en ambitieus. Verder heb je organisatorische kwaliteiten, kun je goed samenwerken en word je blij van creatieve en vernieuwende concepten.

Iets voor jou?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij jouw expertise inzetten voor een meer inclusieve arbeidsmarkt in Amsterdam? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad via onderstaand formulier. Voor vragen kun je bellen naar Anne Bakhuizen, 06 15236163

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief