Ben jij op zoek naar een stage op het gebied van communicatie inclusief alle bijbehorende elementen bij een non-profit organisatie of nog specifieker, een organisatie actief binnen ontwikkelingssamenwerking?

Ben jij op zoek naar een stage op het gebied van communicatie inclusief alle bijbehorende elementen zoals content creëren, social media, websites beheren, online nieuwsbrieven maken en het meehelpen organiseren van (online) evenementen?  En wil jij het liefst stage lopen bij een non-profit organisatie of nog specifieker, een organisatie actief binnen ontwikkelingssamenwerking? Lees dan vooral verder, want dan zit je bij Partos goed!

*Lees onderaan deze vacature hoe het zit m.b.t. stage lopen in tijden corona.

 

Waar kom jij te werken?

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland en verenigt meer dan 100 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Denk hierbij aan Oxfam Novib of Het Nederlandse Rode Kruis, maar ook kleinere organisaties. Partos zet zich in voor hun belangen, zodat zij zo goed mogelijk kunnen werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld. De beeldvorming van ontwikkelingssamenwerking is een van de thema’s waar Partos aan werkt.

Als stagiair(e) communicatie maak je deel uit van een klein communicatieteam. Je ondersteunt in de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, maar krijgt ook de verantwoordelijkheid voor eigen (kleinere) projecten. Bij Partos werken 11 vaste medewerkers en hebben we elk semester ongeveer vier stagiaires. Je komt terecht in een enthousiast team waarin hard wordt gewerkt! Maar tijd voor een gezamenlijke lunch aan de lange keukentafel en een potje tafelvoetbal is er elke dag*.

 

Wat ga je doen?

Naast die lunch en dat potje tafelvoetbal* ga je natuurlijk ook échte dingen doen:

 • Je gaat aan de slag met het creëren van creatieve en bruikbare content om de resultaten van het werk van Partos op een goede manier te vertalen.
 • Je ondersteunt bij de dagelijkse communicatiewerkzaamheden, zoals content creëren voor de website en sociale media, media monitoring en beeldregie.
 • Het zou mooi zijn als je een systeem kunt (door)ontwikkelen en bijhouden waarmee we de opbrengsten van onze communicatie-uitingen in kaart kunnen brengen. Denk hierbij aan Google Analytics, maar ook de statiekpagina’s van onze sociale media en Mailchimp.
 • Je helpt bij het organiseren en op aansprekende wijze verslaan van events, workshops en presentaties.
 • Een van deze events is het Partos Innovation Festival. Waar we deze normaal op een locatie als Pakhuis de Zwijger organiseren, hebben we besloten dit jaarlijkse evenement online te organiseren. Dat is ook voor ons team nieuw en een uitdaging! Daar kunnen we zeker hulp bij gebruiken op het gebied van organisatie en creatieve ideeën. Denk bijvoorbeeld aan het verzinnen van leuke formats voor online workshops of het speuren naar interessante sprekers.
 • Je krijgt de vrijheid om zelf werkzaamheden te initiëren. Heb je een goed idee op het gebied van communicatie, dan grijp je kans en leg het voor.

 

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een derde- of vierdejaars student, die:

Een hbo of wo-opleiding in de richting van communicatie, multimedia of online marketing volgt. Een andere passende opleiding zoals ‘international development studies’ mag ook.

 • Affiniteit met ontwikkelingssamenwerking heeft.
 • Wervelend en creatief kan schrijven.
 • Deze creativiteit ook kwijt kan tijdens het maken van content voor onze social media en websites.
 • Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels uitstekend communiceert.
 • Nauwkeurig, gemotiveerd en pro-actief is.
 • Ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling.

 

Wat is mooi meegenomen?

 • Basic skills op het gebied van CMS (WordPress, Typo3) en Adobe Creative Cloud (bijv. InDesign)
 • Als je eerder beheerder bent geweest van een Facebook-, Linkedin- of Twitteraccount.

 

Wat krijg je er voor terug?

 • Partos vindt het heel belangrijk dat je leert van je stage. Je wordt begeleid door een communicatiemedewerker. Vooraf stellen we samen je leerdoelen vast, die we tijdens je stage regelmatig met je bespreken en evalueren.
 • Wij bieden je een kleinschalige werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke inbreng, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid kunt pakken en waarin plezier hebben in je werk voorop staat.
 • Deze stage bied je de mogelijkheid om de Nederlandse ontwikkelingssector te leren kennen en daar contacten te leggen met andere (communicatie-)professionals.
 • Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei – voor jou – interessante webinars en andere online events.
 • Er is een stagevergoeding van 350 euro per maand op basis van een aanstelling van 36 uur per week en een (beperkte) reiskostenvergoeding.
 • Daarnaast kom je terecht in een enthousiast en gedreven team en kun je mee doen aan een dagelijks potje tafelvoetbal*!

 

Periode

De stageperiode heeft een looptijd van 5 maanden, en je start het liefst in augustus of september 2020. Je bent ten minste vier dagen (32 uur) per week beschikbaar.

 

Reageren?

Mail je motivatiebrief met CV uiterlijk 10 juni 17:00 t.a.v. Ezgi Demirtas naar sollicitatie@partos.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Sarah Hendriks (Communicatie) (06 44 03 124).

 

*Stage lopen in tijden van corona

Ook voor Partos (en haar leden) was het even schakelen! Van de ene op de andere dag moesten we vanuit huis werken, ineens gingen we volledig digitaal. Maar inmiddels hebben we onze draai gevonden! Elke week hebben we op maandag en donderdag een teamoverleg via Teams, gewoon online dus. Verder speken we elkaar op allerlei andere momenten gedurende de week. Via de telefoon, videobellen, app – we weten elkaar zeker te vinden. Ook de events in samenwerking met onze leden gaan online gewoon door. Een online event voor 80 personen? Daar draaien we onze hand inmiddels niet meer voor om! Tegen de tijd dat jouw stage begint, verwachten we ook  weer met een paar collega’s op kantoor te mogen zijn. Het inwerken zal daarom naar verwachting ook op ons kantoor kunnen plaatsvinden!

 

logo-partos-groot_kleine_witrand

Partos Vereniging

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief