Heb jij gevoel voor actualiteit en duurzame ontwikkeling? Vind jij het interessant om bezig te zijn met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van communicatie en maatschappij? Dan zoeken wij jou!

De afdeling Communicatie van ASN Bank houdt zich elke dag bezig met actuele ontwikkelingen. Die gaan over de bank, maar ook over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op verschillende manieren en via verschillende kanalen draagt de afdeling hieraan bij. Van interne communicatie tot social media, van speeches tot publieksevenementen.

ASN Bank biedt vanaf medio mei een stageplaats waarin je alles kunt leren over communicatie en duurzaam bankieren. De begin- en einddatum zijn, evenals het aantal uren per week (minimaal 28), in overleg. Je helpt dagelijks mee bij het bewaken van de reputatie en het bekendmaken van ASN Bank en haar activiteiten bij een breed publiek. Daarbij ligt extra nadruk op een jonge doelgroep die openstaat voor duurzaamheid maar de overstap naar ASN Bank nog niet heeft gemaakt. Dat is een opdracht die vraagt om communicatieve en schriftelijke vaardigheden, gevoel voor nieuwswaarde, organisatiesensitiviteit en een flinke dosis creativiteit en enthousiasme.

Jouw werkzaamheden zijn o.a. als volgt:

  • Adviseurs ondersteunen bij externe en interne communicatie;
  • Inhoudelijke vraagstukken beoordelen van de organisatie op reputatie en beeldvorming. Je geeft invulling van de daaruit voortvloeiende acties;
  • Communicatieplannen schrijven en deze uitvoeren;
  • Voorbereiden van nieuws- en persberichten en interne berichten;
  • Het voorbereiden van speeches, presentaties en evenementen voor klanten;
  • Je bent vrij initiatief te nemen en om alles te leren over ASN Bank en duurzame thema’s.

Jouw kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar iemand met een optimistische, flexibele werkhouding en een hands-on mentaliteit. Je bent open, nieuwsgierig, proactief, een teamspeler en beschikt over een goede dosis humor. Beschik jij daarbij over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan maken we graag kennis met jou.

Verder heb je: 

  • Een hbo of wo-opleiding in de richting van internationale betrekkingen, communicatie economie en/of duurzaamheid of andere passende opleiding;
  • Affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, biodiversiteit en duurzaamheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wanneer & waar

De stage start bij voorkeur halverwege mei en duurt tot half oktober 2020, maar de exacte startdatum en duur is in overleg. Je werkplek is het ASN Bank kantoor in Den Haag. Let op: er is eventueel ruimte om tijdens deze stage een afstudeeronderzoek te doen van beperkte omvang. Mocht je hierin interesse hebben, omdat je geen ‘gewoon’ onderzoek hoeft te doen of dit buiten stagetijd kan, neem dan gerust contact op met de recruiter.

Solliciteren?

Laat je motivatie en CV achter via deze link en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Monique Messelink, via monique.messelink@asnbank.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicky Mocking,  nicky.mocking@devolksbank.nl, 06-39808123.
asnbank1

ASN Bank

ASN Bank is de klimaatbank van Nederland die bankiert met respect voor mens, dier en natuur. Daarnaast dragen we ook op andere manieren bij …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief