Veel jongeren in Amsterdam Nieuw West en Noord leven van een uitkering en weten niet goed wat zij willen doen. Deze groep kan wel een helpende hand gebruiken om de stap naar een nieuwe baan of opleiding te maken. Wil jij deze jongeren helpen? 

StudentJobcoach is een project waarin je niet alleen de kwaliteiten van de jongeren, maar ook die van jezelf leert kennen en benutten.” – Eva Kamphraath, stagiaire StudentJobcoach

We kennen het allemaal: soms is het lastig om die keuze voor een studie of baan te maken. Er is nog steeds een groep jongeren zonder startkwalificatie die moet leven van een uitkering. Deze jongeren coachen wij in het project StudentJobcoach naar werk of opleiding.

In een team met ongeveer negen andere coaches, ga jij aan de slag met het individueel coachen van jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Door middel van motiverende gesprekken help jij ze op weg naar die nieuwe baan of opleiding. Daarnaast draag je bij aan sociale- en werknemersvaardigheden van de jongeren. Tot slot heb je contact met professionele begeleiders van de jongeren over het verloop en afloop van de trajecten.

Bekijk de onderstaande video waarin eerdere stagiaires hun ervaringen delen:

Wat krijg jij?

Tijdens deze stage ga je aan de slag met diverse taken en krijg je veel verantwoordelijkheid en de ruimte voor eigen inbreng. Ook krijg je de mogelijkheid om direct samen te werken met professionals uit het veld en een complexe doelgroep. Academie van de Stad is een jonge, dynamische organisatie die jou kwalitatieve begeleiding en training biedt.

Dit ben jij:

  • Je bent minimaal tweedejaars student en kunt starten tussen september en november 2020 voor 8 uur per week. Je bent het gehele studiejaar beschikbaar;
  • Je bent ondernemend, flexibel en ziet vooral mogelijkheden. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden en ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan;
  • Verder kun je goed omgaan met (veel) verantwoordelijkheid en ben je geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s en coaching.

Klinkt dit als iets voor jou en ben jij klaar voor die uitdagende stage? Stuur dan jouw motivatie (max. 1 A4) en CV via deze link naar Academie van de Stad. Voor vragen kun je bellen met Banu Kabadayi, 06 1506 0107.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief