Sport is een van de meest verbindende bezigheden. Voor statushouders die aarzelend hun weg zoeken in een wereld die hen volkomen vreemd is, brengt sporten die noodzakelijke verbinding dichterbij. Het project JongGras Sportbuddies helpt en ondersteunt deze mensen. Help jij mee?

“Bij JongGras Sportbuddies kwam ik in aanraking met een doelgroep die ik niet zo goed ken, dat vond ik best spannend. Gelukkig hebben de begeleiders mij goed voorbereid, waardoor ik met meer zelfvertrouwen aan het project kon beginnen. Het contact met de statushouder, mijn buddy, was heel bijzonder en inspirerend waardoor ik nog meer gemotiveerd was om te helpen. Ik ben blij dat ik mee heb kunnen doen, ik heb veel geleerd en ik ben een ervaring rijker!” – Tallia, oud-coach.

De weg naar een sportclub of vereniging kan voor statushouders soms moeilijk zijn. Stel je eens voor dat je in een nieuw land terecht komt, waarin je nog weinig mensen kent en waarvan je de taal nog niet goed spreekt. Het project JongGras Sportbuddies biedt jonge statushouders duurzame coaching bij het zoeken van een passende sport in Utrecht.

Als coach ben je verantwoordelijk voor het gehele coachingstraject met de statushouder: de intake en kennismaking, de verkenning en begeleiding op het gebied van sport, het contact met sportorganisaties, het regelen van proeftrainingen en andere praktische zaken. Je zorgt voor de beste match tussen jouw buddy en de sportvereniging en voor een warme overdracht bij de vereniging door bijvoorbeeld een keertje mee te trainen en te bellen hoe het gaat. Je houdt een vinger aan de pols en ondersteunt waar nodig. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor een succesvol eindresultaat. Je kan je als coach inzetten vanuit een stage voor studiepunten, of als vrijwilliger om ervaring op te doen en iets te betekenen voor de doelgroep.

Bekijk de onderstaande video waarin Sabri uitlegt waarom jij moet solliciteren op deze stage:

Wat krijg jíj?

Bij deze functie krijg je te maken met verschillende taken en werkplekken waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Je komt te werken in een gezellig en dynamisch team, met persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad. Tot slot werk je veel samen met professionals uit het veld, breid je je netwerk uit en bieden wij training en intervisie aan.

Praktische eisen:

  • Je bent student en flexibel inzetbaar voor 6-8 uur per week (vanaf september of oktober 2020, voor een periode van 6-12 maanden);
  • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken. Verder kun je enthousiasmeren en organiseren, en ben je oplossingsgericht en zorgvuldig;
  • Je hebt affiniteit met sport en de doelgroep.

Iets voor jou?

Heeft JongGras Sportbuddies je interesse gewekt en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als coach? Solliciteren kan via deze link. Heb je vragen? Bel dan projectcoördinator An Nguyen Phuc op 06 2117 8262.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief