Nieuwsgierig, avontuurlijk en op zoek naar een mooie stage of zinvol vrijwilligerswerk? Beyond South America  een kleinschalig bemiddelingsbureau in vrijwilligerswerk en stages – helpt, koppelt en ondersteunt.

Beyond South America bemiddelt voor projecten in Zuid-Amerika. Nee, niet voor de standaard vakantieoorden, maar voor landen waar méér kan. Via Beyond South America kun je het prachtige Zuid-Amerika met hoge besneeuwde bergen, donkere jungles, bruisende steden, eindeloze stranden en een trotse bevolking leren kennen op een manier die bij jou past.

Beyond South America
Wij zijn een bedrijfje met grote dromen, en om deze dromen te verwezenlijken zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk duurzamer te maken. Hiervoor zullen we altijd op zoek gaan naar nieuwe partners en willen daarbij steeds weer andere doelgroepen aanspreken. Beyond South America (BSA) bestaat in dienst van Casa de la Alegria, een stichting in Cochabamba (Bolivia). Alle opbrengst van BSA gaat direct naar Casa de la Alegria.

Project
In Guatemala bestaat een publiek zorgstelsel waardoor mensen kosteloos terecht kunnen in dit gezondheidscentrum. Overdag worden consultaties gehouden en veel van de afdelingen werken met vrijwilligers die geen diploma nodig hebben (dit hangt dus af van je werkzaamheden). Vrijwilligers dragen de zorg voor een verscheidenheid aan taken, waarvoor onder anderen:

  • De babyafdeling: controleren van de lengte en het gewicht van de baby’s, eventueel vaccineren;
  • De kliniek voor gezinsplanning: het geven van consultaties en eventueel het geven van injecties;
  • De HIV-kliniek: het testen van vrouwen op HIV.

Op basis van jouw vaardigheden krijg je meer verantwoordelijkheden en zou je ook aan de slag kunnen op andere afdelingen. Heb je ervaring in andere specifieke gebieden zoals psychologie, labwerk, tandheelkunde of fysieke therapie, dan zijn er ook mogelijkheden op deze gebieden.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Laurie IJzerman via info@beyondsouthamerica.org. Informatie over de kosten en voorwaarden vind je op: https://beyondsouthamerica.org. En wil je meer lezen over waar jouw geld aan gedoneerd wordt? Bezoek dan: casadelaalegria.nl. Graag zien we jouw berichtje tegemoet!

logo_casa_de_la_alegria-3

Casa de la Alegria Stichting

Stichting Casa de la Alegría (Huis van de Vrolijkheid) ondersteunt en faciliteert jongeren uit Cochabamba, Bolivia bij de ontwikkeling van …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief