Ter versterking van onze teams van enthousiaste vrijwilligers zijn we op zoek naar teamplayers die vier uur per week sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

War ChildUNICEF Nederland en Save the Children bundelen hun jarenlange wereldwijde expertise en ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland.

Functieomschrijving
Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

 

Jouw profiel:
 • Je bent 21 jaar of ouder;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;
 • Je bent 3 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie);
 • Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het programma te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;
 • Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Wat bieden wij?

 • De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
 • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
 • EHBO- cursus;
 • Counseling- en stressmanagementsessies;
 • Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;
 • Reiskostenvergoeding.

Aan de slag op een locatie bij jou in de buurt
TeamUp draait inmiddels in 30 opvanglocaties door het hele land. Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor Almelo, Harderwijk, Luttelgeest, Middelburg en Ter Apel.

Andere locaties zijn: Almere, Assen, Baexem, Budel-Cranendonck, Den Helder, Dronten, Echt, Gilze, Grave, Hardenberg, Heerhugowaard, Hoogeveen, Katwijk, Leersum, Maastricht, Nijmegen, Oisterwijk, Overloon, Sneek, Utrecht, Weert, Zutphen en Zweeloo.

Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Interesse
Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Upload dan jouw CV op www.sollicitatieteamup.nl.

Veiligheid kinderen
Veiligheid van kinderen is voor War Child, UNICEF Nederland en Save the Children essentieel. Wij accepteren dan ook geen enkele vorm van misbruik. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure wordt minimaal één referentie nagevraagd en dient een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) te worden aangevraagd. Het onderwerp komt aan bod in de werving- en selectieprocedures en tijdens de training.​

Hoe is het om vrijwilliger te zijn bij TeamUp? 
Lees hier het verhaal van Heidi Timmerman, vrijwilliger bij TeamUp. Zij vertelt over haar ervaringen met TeamUp en wat het voor haar betekent om wekelijks gevluchte kinderen door sport- en spel weer een uurtje kind te laten zijn.

save-the-children

Save the Children

Save the Children is the world’s leading independent organisation for children. We work in around 120 countries. We save …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief