Wil jij als OSINT specialist / onderzoeker een belangrijke bijdrage leveren aan de online informatiepositie op het gebied van seksuele uitbuiting? Heb je ervaring met het doen van onderzoek, hoe je moet starten en tot een goed eind moet brengen? En heb ervaring opgedaan bij de politie, defensie of een andere onderzoek dienst?

Dan hebben wij een uitdagende functie voor je! We zijn per direct op zoek naar een Specialist OSINT.

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen.  

Strijd mee tegen uitbuiting van kinderen. Kom werken bij Terre des Hommes. Wij strijden al sinds 1965 tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Zonder te discrimineren. Met respect voor lokale culturen.

Over het team WATCH

WATCH Nederland is een project van Terre des Hommes. Terre des Hommes is wereldwijd actief in het bestrijden van seksuele uitbuiting van kinderen. Sinds eind 2016 zetten we de expertise en ervaring van Terre des Hommes ook in Nederland in. Dit is hard nodig, omdat seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland een serieus probleem is. Steeds meer minderjarigen, vooral pubers, worden slachtoffer van loverboypraktijken. Er zijn zelfs al zaken bekend van kinderen van elf jaar die gedwongen seks hebben tegen betaling. De digitalisering van onze samenleving heeft geleid tot een explosieve groei van de handel van loverboys. Loverboys plaatsen hun slachtoffers onder valse naam en leeftijd in seks advertenties.

Bij WATCH Nederland kunnen ouders, verzorgers, familie, vrienden, kennissen en ieder ander die vermoedt dat een minderjarige slachtoffer is van een loverboy, hun signalen delen. De observatie- en actie-unit van WATCH Nederland volgt signalen op en doet zowel online als offline onderzoek naar loverboypraktijken.

Je komt te werken in de CyberUnit. Hier werken we met onderzoekers die een achtergrond hebben bij Politie of Defensie, Forensische ICT’ers, criminologen en ervaringsdeskundigen. Door deze samenstelling zijn we in staat om zowel online als offline onderzoek te doen naar seksuele uitbuiting.

 

We dagen je uit om.. 

Als specialist OSINT binnen WATCH Nederland zal je je met name bezighouden met onderzoek naar seksuele uitbuiting van minderjarigen online door middel van open source intelligence. Dit kan reactief naar aanleiding van binnengekomen meldingen of in een proactieve fase. Je bent een onderzoeker met kennis en ervaring met opsporingsdiensten, zoals politie, defensie of de belastingdienst. Van speuren in een digitale omgeving, open bronnen word je enthousiast. Je weet hoe je een onderzoek moet starten, onderzoek doen en monitoren om het tot een goed einde te brengen. Je neemt graag het initiatief, bent vasthoudend en bestand tegen heftige verhalen. Je coördineert en stemt af met je collega’s in de CyberUnit en vervolgens leg je je bevindingen vast in een casemanagementsysteem.

 

Waarmee ga jij impact maken?

Je bent een nieuwsgierige collega die ‘outside the box’ kan denken. Je bent communicatief vaardig, benaderbaar en je zoekt actief de samenwerking met collega’s en partners. Je moet breed kunnen kijken naar onderzoek vragen. Met je analytisch vermogen kun je signalen en problemen vertalen en omzetten in een praktische aanpak. Je bent weerbaar en je kunt een stevige gesprekspartner zijn op verschillende niveaus.

Je hebt een passie voor veiligheid en onderzoek en de digitale wereld. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en je bent een echte doorzetter. Je onderscheidt hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief. Je identificeert onderzoeksmogelijkheden en vertaalt dit naar concrete opdrachten voor je collega’s. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen op het gebied van online seksuele uitbuiting van minderjarigen.

Wie ben jij? Je hebt:

 • een hbo-diploma en een achtergrond bij politie, defensie of een andere opsporingsdienst;
 • ruime ervaring met OSINT/SOCMINT;
 • kennis van internet en gerelateerde middelen;
 • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
 • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • de bereidheid om opleidingen te volgen.

Wat biedt Terre des Hommes

Doordat Terre des Hommes zelf programma’s en projecten uitvoert is het verschil dat de organisatie, en dus ook wat jij maakt, elke dag zichtbaar en tastbaar. Wij bieden:

 • Een functie waarbij je echt het verschil kunt maken voor kinderen.
 • Een organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline willen bijdragen aan Terre des Hommes;
 • Een goed bereikbaar kantoor midden in het bruisende Den Haag, de stad van mensenrechten en (internationale) politiek. (momenteel werken we in principe vanuit huis)
 • Een jaarcontract, met de intentie tot verlenging na onbepaalde tijd na 1 jaar;
 • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goede doelen sector, met o.a. een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Regelmatig borrels op een van de gezelligste pleinen van Den Haag. (als het weer mogelijk is)

Enthousiast?

Kom je onze afdeling WATCH versterken en wil je onderdeel worden van een ambitieus jong team? Reageer dan snel en upload je sollicitatie!

Overige informatie

Terre des Hommes Nederland heeft als doelstelling de veiligheid van kinderen te garanderen en accepteert geen enkele vorm van kindermisbruik. Iedere Terre des Hommes medewerker is gehouden aan de Child Safeguarding Standards, onderdeel van onze Gedragscode. Daarom wordt van iedere medewerker een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd, dat geldt als onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

 

terre des hommes – goed

Terre des Hommes

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief