Wil je jouw talent en ervaring inzetten voor persvrijheid? Help jij ons om journalisten over de hele wereld te beschermen, die worden bedreigd met geweld of vervolging? Als social media officer ben je verantwoordelijk voor alle sociale media kanalen en weet je onze doelgroepen te bereiken met uitgekiende campagnes.

Free Press Unlimited is per direct op zoek naar een Social Media & Communications Officer (38 uur per week).

Het is een gevaarlijke tijd om journalist te zijn. In veel landen worden journalisten die onafhankelijke betrouwbare informatie brengen vervolgd, gevangen genomen en zelfs vermoord. Free Press Unlimited heeft als missie om onafhankelijk nieuws en onafhankelijke informatie beschikbaar te maken en houden voor iedereen, juist voor mensen in landen waar geen of beperkte (pers)vrijheid is. Door lokale mediaprofessionals en journalisten te ondersteunen, wil Free Press Unlimited eraan bijdragen dat alle mensen toegang krijgen en houden tot de informatie die zij nodig hebben om te overleven en te ontwikkelen.

Wat ga je doen?
– Ontwikkelen en implementeren van de social media strategie van de organisatie

– Coordineren van de contentplanning voor social media.

– Identificeren van (actuele) kansen om het werk van de organisatie, haar partners en belangrijke thema’s met betrekking tot persvrijheid op de kaart te zetten en (nieuwe) volgers bij ons werk te betrekken

– Monitoren en analyseren van resultaten op het gebied van social media op basis hiervan initiatief nemen voor verbetering

– Schrijven en of redigeren van teksten voor de meest uiteenlopende digitale uitingen;

– Samenwerken met interne projectmedewerkers en externe vormgevers.

– Ondersteunen bij evenementen;

– Opzetten en uitvoeren van social media campagnes

Over jou
– Je hebt HBO werk- en denkniveau

– Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en kennis van het werkgebied van de organisatie

– Je hebt affiniteit met journalistiek

– Je hebt aantoonbare ervaring met digitale media en sociale netwerken

– Je hebt gedegen en up-to-date kennis van website analytics (Google), Social media marketing/advertising.

– Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

– Je bent vindingrijk, stressbestendig, analytisch, accuraat en je kan goed schakelen

– Je hebt een vlotte pen en (eind-)redactionele vaardigheden


Wat mag je van ons verwachten?

De mogelijkheid bij te dragen aan een bijzondere missie. Een dynamische en internationale omgeving van 70 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn kantoor in hartje Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring € 3,500 tot € 4.700 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). Free Press Unlimited heeft een goede pensioenregeling, 25 dagen verlof per jaar (op basis van fulltime) en een reiskostenvergoeding (openbaar vervoer).


Geinteresseerd?

Is deze functie iets voor jou? Stuur dan je korte motivatiebrief met CV t.a.v. Marieke Le Poole (Hoofd Marketing en Communicatie) via dit sollicitatie formulier. De vacature staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Reageer daarom snel.

Voor vragen kun je bij Marieke terecht via 06-57995730

Free Press Unlimited zoekt ook voor haar personeelsbestand actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond; de kracht van diversiteit behoeft geen nadere uitleg. Kandidaten die zich hierin herkennen en die ons kunnen versterken roepen wij op te reageren.

Een screening en assessment kunnen onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

FPU_logo_zw

Free Press Unlimited

Kritische journalistiek, hoor en wederhoor, gedegen onderzoek – door onafhankelijke media weten wij wat er speelt in ons land en in …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief