Ga jij helemaal voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen zichzelf kan zijn? Houd je ervan om vraagstukken helemaal uit te zoeken en ben jij in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Dan heeft Movisie de baan voor jou. Wij willen namelijk een senior onderzoeker voor 32 of 36 uur aan ons team Inclusie en Diversiteit toevoegen.

In het team Inclusie en Diversiteit werken we in diverse projecten voor lokale en landelijke overheden en sociaal professionals. Een onderdeel van het team Inclusie en Diversiteit is het LHBTI-team, waarvan jij onderdeel gaat uitmaken.

Het LHBTI-team van Movisie is gezaghebbend op het gebied van werken aan acceptatie, emancipatie, en (sociale) veiligheid van LHBTI-personen. Het team is een kennismakelaar voor overheden, maatschappelijke organisaties, belangen- en welzijn- en zorgorganisaties, verbindt kennis en praktijk, vertaalt deze waar nodig en helpt het beleid en uitvoering tot stand te brengen. Onze (kennis)functie bestaat uit vier onderdelen die in hun verbondenheid met elkaar zorgen voor een unieke positie in het veld. Deze vier onderdelen zijn: onderzoek, vraagbaak & advies, projecten en kennisdeling.

Wat wordt jouw rol?
Als senior onderzoeker vervul je verschillende rollen. Je acquireert onderzoeksprojecten bij overheden en fondsen, leidt en voert literatuurstudie en kwalitatief onderzoek uit en zet in op positionering van Movisie als kennisinstituut op ons thema, in het werkveld.

Jij hebt of bent:

 • kennis over seksuele en genderdiversiteit, diversiteit en inclusie;
 • minimaal 5 jaar ervaring met het leiden van projecten, uitvoeren en leiden van literatuurstudie en kwalitatief onderzoek (waaronder praktijkgericht onderzoek) en de duiding van kwantitatief onderzoek;
 • in staat onderzoeksresultaten om te zetten naar praktische tips en handvatten voor gemeenten en sociaal professionals;
 • in staat leiding te nemen in het maken van strategische keuzes en grote acquisitietrajecten n.a.v. trends en ontwikkelingen, hiaten in kennis en onderzoek;
 • in staat een breed en divers netwerk op te bouwen/ te onderhouden (academisch, politiek, LHBTI-beweging);
 • in staat actuele kennis, ontwikkelingen en taal op het gebied van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en sekse-kenmerken en intersectionaliteit je eigen te maken en mee te nemen in je werk.

Wij bieden jou:

 • een afwisselende baan met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief in een samensturend team;
 • een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening). Je wordt aangesteld in de functie van Senior onderzoeker 1. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 12 en minimaal €3678 en maximaal €5801 bruto bij een dienstverband van 36 uur per week. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ca. 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget;
 • een aanstelling voor een jaar, met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie;
 • toegang tot het online trainingsaanbod van New Heroes;
 • de mogelijkheid tot de flexibele inzet van feestdagenverlof;
 •  een vergoeding om de thuiswerkplek arbo-proof in te richten, omdat we in verband met de coronarichtlijnen thuiswerken.

Over Movisie
Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Bij Movisie werken ongeveer 140 mensen.

Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten.

Geïnteresseerd en wil je solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier op onze website in en sluit je motivatiebrief en cv bij. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ceronne Kastelein, via 06-55440620 of c.kastelein@movisie.nl.

Movisie_400px

Movisie

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief