Ben je een bevlogen marketeer en gaat jouw hart sneller kloppen van vrouwenrechten, klimaatrechtvaardigheid en internationale samenwerking? Heb je strategische en operationele ervaring met marketing positionering, campagnes, (particuliere) fondsenwerving en het optimaliseren van customer journeys? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor het team Public Engagement zoekt ActionAid een:

Senior Marketing & Acquisitie adviseur (32-36 uur)

Je weet wat er speelt in de markt, bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelt nieuwe fondsenwervende campagnes en innovatieve proposities. Je houdt van samenwerken en bouwt sterke relaties met verschillende teams binnen en buiten ActionAid Nederland. Het werven van nieuwe donateurs, bijvoorbeeld via straatwerving en digitale campagnes, staat centraal. Kernbegrippen van onze fondsenwervende strategie zijn: verbeteren van onze supporter journey, marketing als verbinding tussen communicatie en fondsenwerving, een focus op online marketing en op het vergroten van onze naamsbekendheid.

ActionAid en het team:

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie en werkt in meer dan 45 landen aan een en rechtvaardige wereld. Het team van actionAid Nederland bestaat uit 20 collega’s. Als Sr. Marketing & Acquisitie Adviseur maak je onderdeel uit van het team Public Engagement. De afdeling is verantwoordelijk voor externe communicatie, (publieks)campagnes, (digital)marketing, particuliere fondsenwervingen en media. De afdeling ontwikkelt pakkende campagnes, free publicity, opinieartikelen, creatieve content, en fondsenwervende activiteiten. Alles wat deze afdeling doet draagt bij aan de positionering, zichtbaarheid en inkomsten van ActionAid als maatschappelijke relevante organisatie.

ActionAid is volop in beweging. Als je bij ons begint zul je direct meewerken aan de 2022 jaarplannen maar ook de nieuwe 3-jaren plannen binnen de strategie van 2018 – 2028. Dit omvat onder andere:

– Werken aan een nieuw positioneringstraject;

– Samenwerking met en de belangen van ActionAid Nederland vertegenwoordigen bij ActionAid International.

– 360° campagnes in nauwe samenwerking met (internationale) collega’s uit verschillende teams.

– Optimaal gebruik maken van ons nieuwe CRM systeem.

Wat ga je doen? Je:

· Ontwikkelt een fondsenwervingsstrategie met betrekking tot de particuliere fondsenwerving en stemt hierover af met interne- en externe betrokkenen.

· Signaleert relevante maatschappelijke trends, ontwikkelingen en innovaties op het gebied van particuliere fondsenwerving en vertaalt deze in jaarplannen voor fondsenwervende wervende activiteiten.

· Stuurt (fondsenwervende) bureaus aan (D2D, telemarketing etc).

· Monitort budgetten.

· Ontwikkelt direct mailings, stuurt fondsenwervende campagnes aan en monitort deze.

· Adviseert het team en de organisatie over een geïntegreerd particulier fondsenwervingsbeleid, inclusief de positionering en profilering van de organisatie.

· Fungeert als sparringpartner voor de directie op het gebied van fondsenwerving en marketing.

· Werkt nauw samen met institutional/ corporate fundraising.

· Zorgt voor optimale donor journeys per doelgroep en zet hiervoor de juiste middelen in in nauwe samenwerking met je communicatie collega’s.

· Draagt zorg voor het beheren van de database (CRM) met betrekking tot de relatie met (particuliere) donateurs.

Jouw profiel:

· HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 4 jaar relevante werkervaring op het gebied van marketing en particuliere fondsenwerving.

· Je bent een analytische, resultaatgerichte, data driven-mentaliteit met een goede dosis humor en een ‘antenne’ voor kansen.

· Je bent sociaal vaardig, succesvol in het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk, en je brengt bij voorkeur zelf een relevant netwerk mee.

· Je bent een uitstekende projectmanager en planner.

· Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en overtuigend.

· Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift).

· Je hebt een goeie kennis van MS Office, wordpress, e-mail/sms programma’s en CRM programma’s zoals salesforce, Power BI en STB.

· Je herkent jezelf in onze feministische waarden.

ActionAid biedt:

Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een bevlogen team bij een internationale organisatie in hartje Amsterdam! En verder:

· de mogelijkheid om je in te zetten voor vrouwenrechten en een duurzame wereld;

· een professionele, internationale organisatie waarbij je samenwerkt met ervaren (internationale) collega’s;

· flexibiliteit in waar je werkt en wanneer;

· Feministische leiderschaps trainingen

· een bruto maandsalaris van tenminste €2.993 tot maximaal € 3.987 per maand op basis van 36 uur (afhankelijk van kennis en ervaring);

· een arbeidscontract voor 1 jaar met verlenging bij wederzijds enthousiasme;

· een netto pensioenbijdrage, een eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding (openbaar vervoer).

Ben je enthousiast?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor maandag 25 oktober naar Iris Frequin, HR Adviseur, via vacature@actionaid.org, ovv je naam en ‘vacature Senior Marketing & Acquisitie adviseur’. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Judith Verkuil, manager Public Engagement via judith.verkuil@actionaid.org of bel 06-33046357.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 2 november. We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden. De tweede gesprekken zijn op maandag 8 november. Beide gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Amsterdam.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in onze organisatie en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, genderidentiteiten, seksuele oriëntatie, afkomst en culturele achtergrond.

Voor meer informatie over wie we zijn en wat we doen: www.actionaid.nl

81189_ActionAid_LogoPowerInPeople

ActionAid

ActionAid steunt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. In meer dan 45 landen werken we zij aan zij met …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief