Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Zo pakken we al 39 jaar armoede duurzaam aan en dat werkt. Het netwerk van Gered Gereedschap in Nederland bestaat uit 26 werkplaatsen, 400 inzamelpunten en een landelijk bureau. In totaal zijn er meer dan 500 vrijwilligers bij Gered Gereedschap actief.

Voor het versterken van ons landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van:

Secretaris van bestuur, ook verantwoordelijk voor IT en Processen

Als Secretatis bent u, samen met de andere bestuursleden (5 totaal), verantwoordelijk voor het beleid binnen Gered Gereedschap. Hiertoe sturen we een klein team van ZZP-ers aan samen met een groot team van vrijwilligers. Het bestuur vergadert maandelijks. We zijn geen bestuur op afstand maar proberen onze staf van ZZP-ers, de vrijwilligers en de werkplaatsen zoveel mogelijk aan te sturen en te ondersteunen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat u communicatief bent en gewend bent om binnen een team collegiale verantwoordelijkheid te dragen.

Taakomschrijving:
In grote lijnen houdt de secretaris zich naast de ‘gewone’ secretariële werkzaamheden bezig met de de werkprocessen, bestuurlijke structuur (de Governance) en de systemen binnen GG.

Meer specifiek:

  1. Uitnodigingen voor vergaderingen, agenda, verslagen, bijhouden van actiepunten
  2. Onderhoud van procesbeschrijvingen en de bestuurlijke structuur (Governance)
  3. Het aansturen van het vrijwilligers team IT
  4. Het bijhouden van zaken zoals KvK register, verzekeringen e.d.
  5. Diverse zaken zoals o.a. mede fiatteren van de betalingen

Wat zoeken wij?
Wij zoeken voor deze vrijwillige bestuursfunctie iemand met goede kennis van processen, affiniteit met IT,  ervaring met NGO’s en werken met andere culturen. U heeft  een hands-on mentaliteit en bent bereid mee te werken in de uitvoering. Een pro-actieve instelling is gewenst.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en uitdagende bestuursfunctie binnen een gedreven bestuur. Verder werkt u  met een leuke groep (vrijwillige)medewerkers. Gered Gereedschap is volop in ontwikkeling. Deze functie biedt u de mogelijkheid om hieraan een belangrijke bijdrage te leveren. Een zinvolle bezigheid met de kans om de wereld een stukje mooier te maken!

Heeft u  interesse in deze vrijwilligersfunctie en wilt u een bijdrage leveren aan het werk van Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap? Stuur een korte motivatie en CV per mail naar Bob de Koff  (bob.dekoff@geredgereedschap.nl).Ook voor meer informatie neemt u contact op via eerdergenoemde e-mail adres, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

groen_8

Dienstencentrum Gered Gereedschap

Ieder jaar levert Gered Gereedschap 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief