toetst reisleiders en vrijwilligers op geschiktheid
expertfunctie, onkostenvergoeding, 2 avonden / maand

Ons team van screeners toetst per jaar 50 reisleiders en vrijwilligers op hun geschiktheid. De screeners voeren twee aan twee de gesprekken met kandidaten. In de gesprekken komen persoonlijk profiel, motivatie, christelijk geloof, leiderschaps¬kwaliteiten en reis- en cultuurervaring aan de orde. De screeners geven de uitslag zelf aan de kandidaten terug.

De functie

Dit is een expertfunctie, waar verbindende communicatie en scherp inzicht essentieel zijn. Het team screeners is gezamenlijk verantwoordelijk voor het toetsen van zo’n 50 reisleiders en internationale vrijwilligers per jaar. De screeningsgesprekken voer je steeds met twee screeners, volgens het principe gedragsgericht interview (STAR-methode).

In de gesprekken komen het persoonlijk profiel, motivatie, christelijk geloof, leiderschapskwaliteiten en reis- en cultuurervaring. De gesprekken duren 45 minuten. Na kort overleg wordt de geschiktheid met de kandidaat gedeeld. In de gesprekken komen persoonlijke onderwerpen ter sprake, deze vallen daarom onder geheimhouding. Naast de screenings ontmoet je elkaar jaarlijks om ervaringen te delen en te werken aan je deskundigheid.

Je profiel

Je bent Christen en ziet het bijbelse ‘heb je naaste lief als jezelf’ als leidraad voor je leven. Je geloof weet je op een natuurlijke manier te verbinden met je dagelijkse leven. Je treedt mensen met respect tegemoet. Je bent gemotiveerd om te werken aan een eerlijke wereld.

Je bent zelf gekwalificeerd als reisleider, of gaat met zelfvertrouwen het gesprek hierover aan. Je hebt een stevige persoonlijkheid en hebt de nodige levens- en reiservaring. Je hebt ervaring in leiding geven en in het beoordelen van / gesprekken voeren met mensen.

Over Livingstone

Livingstone en de lokale partners werken met het christelijke geloof als basis. Het bijbelse ‘heb je naaste lief als jezelf’ en de ‘zorg voor de schepping’ zijn onze drijfveren. Wij geloven dat ieder mens tot zijn recht komt door respectvol met de ander, de aarde en met God om te gaan. We vinden het belangrijk oog te hebben voor mensen die het moeilijk hebben.

Tijdens de werkvakanties zoeken we altijd gelijkwaardig contact: van mens tot mens, van hart tot hart. Samenwerken, samen leren, elkaar inspireren en op weg zijn naar een eerlijke wereld staan centraal. Het is steeds weer verrassend hoeveel je met elkaar kunt bereiken.

Het team

Met passie en professionaliteit maken we onze werkvakanties. Oprechte betrokkenheid en optimale inzet voor onze deelnemers en voor onze partners in de wereld vinden we belangrijk. De kenmerken van ons team zijn integriteit, collegialiteit, vrijheid, verantwoordelijkheid, open feedback en humor.

De randvoorwaarden

De screenings vinden plaats in het kantoor in Amersfoort (bij het station). De screenings zijn op vaste weekavonden (maandag of donderdag). Je wordt in overleg ingeroosterd. Reiskosten worden vergoed.

Reageren

Wanneer deze functie uitstekend bij je past, nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur daarvoor een motivatiebrief en je CV per email (info@lst.nl) aan Livingstone, t.a.v. Judith Kruit. Je kunt reageren tot en met 27 maart 2020.

livingstone

Livingstone

In het kort   Livingstone: Together for a better world Ons doel: mensen van hart tot hart met elkaar verbinden en zo de wereld mooier …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief