De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Voor  het reportageprogramma Danny’s Wereld zijn wij met ingang van 1 augustus 2021 op zoek naar een

Redacteur/researcher
32-36 uur

Wie zijn wij?
De redactie van Danny’s Wereld is een bevlogen redactie die op zoek gaat naar waar het wringt in onze maatschappij. Programmamaker Danny Ghosen praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Met het team bestaande uit een eindredacteur, redacteuren, producer en natuurlijk Danny als presentator zoeken we de juiste onderwerpen en gasten. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Wat ga je doen?
Als redacteur/researcher van Danny’s Wereld maak je in samenwerking met de redactie wekelijks een aflevering van een kwartier voor tv en YouTube. Daarvoor ga je zelfstandig op zoek naar onderwerpen die maatschappelijk relevant en onthullend zijn en de mensen die daarin een rol spelen. Je agendeert bij voorkeur een onderwerp voordat het nieuws wordt. Je gebruikt je netwerk om originele invalshoeken op de thema’s te vinden. Je vat die onderwerpen puntig samen in een verslag ter voorbereiding op de draaidag.

Wie ben jij?

  • Je bent een teamspeler die nauw zal samenwerken met Danny, maar ook zelfstandig kan werken.
  • Je bent nieuwsgierig, volgt het nieuws en weet wat er speelt in de samenleving.
  • Je bent een creatief denker en beschikt over voldoende werkervaring om de nieuwsfeiten te vertalen naar menselijke verhalen.
  • Je bent een sociaalvaardige journalist en beschikt over een relevant netwerk met mensen van verschillende (culturele) achtergronden.
  • Je schrikt niet terug van een naderende deadline.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en schrift.
Wat bieden we?
Een dynamische baan op een gedreven redactie. Een dienstverband voor de periode van 5 maanden tot en met 31 december 2021. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.731,- en maximaal € 4.166,- bruto per maand, op basis van fulltime dienstverband (36 uur). Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%  decemberuitkering.

Reageren?
De VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan zo’n maatschappelijk relevante productie? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV uiterlijk 18 juni 2021 via de sollicitatiebutton op https://vacatures.vpro.nl/redacteur-researcher-danny-s-wereld/nl. Wil je eerst nog wat informatie over het programma? Neem dan contact op met Alexander Hendrikse, regisseur en samensteller, via a.hendrikse@vpro.nl.

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief