De VPRO wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

De redactie van Buitenhof, het politieke live interview- en discussieprogramma van de VPRO, BNNVARA en AVROTROS is op korte termijn op zoek naar een

REDACTEUR / RESEARCHER
(36 uur per week)

Wie zijn wij?
De bevlogen redactie van Buitenhof bestaat uit een drietal presentatoren, vier redacteuren, waarvan één gespecialiseerd in Haagse politiek, een eindredacteur, een producer en een regisseur. Samen verzorgen we wekelijks op zondagochtend de uitzending van Buitenhof vanuit studio De Veemvloer te Amsterdam.

Wat ga je doen?
In deze functie draag je gasten, voorstellen voor invalshoeken en thema’s aan. Je verzamelt en selecteert relevante informatie voor het gekozen onderwerp. Daarbij onderhoud je contacten met diverse informanten uit het betreffende werkveld en maakt daar verslag van. Tot slot bereid je de interviews voor en vervul je ondersteunende taken voor de presentatoren. Vanzelfsprekend onderhoud je contacten met de betrokken gasten, makers en producenten van het programma.

Wie ben jij?
Wij zoeken een ervaren collega die aan het belangrijkste nieuws van de week een verrassende invulling weet te geven. Je hebt een brede algemene interesse en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Het is voor jou een uitdaging de onderwerpen tot op de bodem uit te zoeken. Je hebt journalistieke werkervaring en een uitgebreid netwerk. Daarnaast kun je goed in teamverband werken.

Wat bieden we?
Een leuke baan vol maatschappelijke relevantie met bevlogen collega’s. Met een tijdelijk dienstverband tot 30 juni 2022 waar mogelijkheid is tot verlenging. Afhankelijk van leeftijd en werkervaring ligt het salaris op fulltime basis tussen de € 2.732,- en € 4.166,- bruto per maand. De werkweek bij Buitenhof begint op woensdag en eindigt op zondag. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

Heb je interesse?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Wil je een onmisbare bijdrage leveren aan Buitenhof? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV uiterlijk 19 september 2021 via de  sollicitatiebutton op vacatures.vpro.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lieke Kwant, eindredacteur Buitenhof via l.kwant@vpro.nl.

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief