De VPRO wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Ben jij een online redacteur met een voorliefde voor buitenlandjournalistiek en nieuwsbrieven als journalistieke vertelvorm? Dan is deze vacature voor jou! Voor een nieuwe serie actuele buitenlandreportages met Bram Vermeulen zoeken we op korte termijn een ervaren

REDACTEUR (18 uur per week)

In deze journalistieke buitenlandserie vertelt Bram Vermeulen verhalen die vaak onderbelicht blijven en de dagelijkse krantenkoppen in Nederland niet halen. Hij werpt een andere blik op (vergeten) onderwerpen of gebeurtenissen door meer of nieuwe achtergrondinformatie te geven en zo meer context te bieden. Dit gebeurt deels vanuit journalistieke urgentie, deels vanuit persoonlijke fascinatie en verwondering.

Wat ga je doen?

Je gaat Bram Vermeulen helpen zijn online publiek te bereiken en betrekken. Online willen we toegang tot deze verhalen bieden via een persoonlijke, journalistieke nieuwsbrief. Samengesteld door Bram Vermeulen en met als doel lezers direct aan te spreken en aan ons binden door een persoonlijke benadering met nieuwe inzichten, een heldere duidelijke curatie en eigen formats. Als redacteur werk en schrijf je samen met Bram aan de nieuwsbrief. Hiervoor volg je internationale media en nieuwsbronnen en lever je redactionele input voor nieuwe onderwerpen. Je produceert items voor in de nieuwsbrief en op de VPRO-website, werkt samen met het online team om content voor social media te maken en je bent medeverantwoordelijk voor nieuwsbriefontwikkeling en -analytics.

Wie zoeken we?
  • Je hebt als redacteur ervaring in buitenlandjournalistiek.
  • Je bent iemand met een HBO of WO werk- en denkniveau die snel kan schakelen en goed kan samenwerken.
  • Je hebt een grote interesse in de actuele thema’s van deze tijd.
  • Je weet hoe je voor online schrijft. Je schrijft al langer voor een online publiek en je hebt ervaring met het toegankelijk en aansprekend maken van ver-van-je-bed-verhalen.
  • Je hebt eigen ideeën over de beste vertelvorm van een verhaal.
  • Je gelooft in een nieuwsbrief als journalistiek product. Je weet hoe media nieuwsbrieven inzetten en je ziet hoe het beter kan. Je bent op de hoogte van de laatste trends en je kan deze inzichten vertalen naar concrete toepassingen.
  • Je weet wat je moet meten: je hebt ervaring en ideeën over relevante metrics om nieuwsbrieven te analyseren en met verbeteringen te komen..

Wat bieden we?

Een dynamische en uitdagende baan, het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling t/m 31 december 2021. Bij goed functioneren en gelijkblijvende organisatorische omstandigheden is een verlenging daarna mogelijk. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. Het salaris wordt op basis van je werkervaring en leeftijd vastgesteld en bedraagt maximaal € 3.200,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek..

Ben je geïnteresseerd?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

Heb je altijd al een bijdrage willen leveren de programma’s van de VPRO? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV uiterlijk 7 maart 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. Indien we voor de sluitingstermijn genoeg sollicitanten hebben ontvangen, kunnen we besluiten de vacature eerder te sluiten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joyce Daamen, eindredacteur, via j.daamen@vpro.nl.

vpro-goed

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief