Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Zo pakken we al 39 jaar armoede duurzaam aan en dat werkt. Het netwerk van Gered Gereedschap in Nederland bestaat uit 26 werkplaatsen, 400 inzamelpunten en een landelijk bureau. In totaal zijn er meer dan 500 vrijwilligers bij Gered Gereedschap actief.

Voor het versterken van ons landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar een:

Realisatiemanager m/v, voor 24 uur per week (op langdurige zzp basis)

Functieomschrijving
We geloven dat het faciliteren van gereedschap en machines en het leveren van kennis essentieel is om een kwalitatief goed vakman of -vrouw te worden. Dit komt tot uitdrukking in programma EQUIP waarmee we het vakmanschap in de volle breedte van leren tot werken en ondernemen, steunen. Scholen steunen we o.a. met het inrichten van klaslokalen, trainen van leraren en het aanpassen van curricula aan de wensen van de lokale arbeidsmarkt. Starters op de arbeidsmarkt voorzien we van stageplekken en starterkits. Voor startende ondernemers bieden we begeleiding, toegang tot verhuurwerkplaatsen en microkredieten.

Als realisatiemanager draag je de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van onze projecten. Je werkt daarbij samen met onze lokale partners, lokale medewerkers en onze (technische) Nederlandse vrijwilligers. Je maakt planningen en bewaakt de voortgang van de uitvoering. Enkele van de manieren van ondersteuning moeten van concept worden ontwikkeld tot een concrete aanpak, o.a. de lerarentraining en het verstrekken van beurzen.

Ook stuur je onze 26 werkplaatsen aan zodat zij de juist gereedschappen en machines op de juiste tijd leveren die nodig zijn voor het uitvoeren van onze programma’s en projecten. In samenwerking met onze logistiek partner regel je het transport van de goederen binnen Nederland, maar ook van Nederland naar onze partners in Afrika. Waar nodig adviseer je de mensen binnen onze werkplaatsen op organisatorisch vlak.

Om zicht te houden op de voortgang van onze projecten en om onze financiers goed te kunnen informeren verzamel je data en verzorg je rapportages.

Je werkt veel samen met de Algemeen Manager die de projecten heeft ontwikkeld. Samen met deze persoon en de Marketingmanager vorm je dagelijkse leiding van Gered Gereedschap (allemaal op ZZP basis). Je legt in die hoedanigheid verantwoording af aan het bestuur.

Taken:

 • Het realiseren van de projectdoelen
 • Het aansturen van de werkplaatsen in Nederland
 • Het opzetten van de uitvoering van de projecten
 • Zorgen de projecten aan onze kwaliteitseisen voldoen
 • Aansturen van projectpartners en lokale projectmedewerkers
 • Aansturen van vrijwilligers in Nederland
 • Voorbereiden vrijwilligersmissies naar projectpartners
 • Het door ontwikkelen van programmaonderdelen (lerarentraining, beurzen etc.)
 • Monitoring en evaluatie van projecten opzetten en uitvoeren
 • Onderhouden van contacten met de werkplaatsen en logistieke partners
 • Plannen van de productie (in onze digitale administratie) en het bewaken van de voortgang
 • Coördineren van het vervoer van gereedschap binnen Nederland
 • Verzorgen van het internationaal transport
 • Opmaken van douanedocumentatie
 • Maandelijkse nieuwsbrief voor de werkplaatsen in Nederland verzorgen
 • Tweemaal per jaar een overleg organiseren voor vertegenwoordigers van de Nederlandse werkplaatsen

Wat zoeken wij?
Wij zoeken voor deze functie een duizendpoot met organisatorische vaardigheden op HBO of WO denk- en werkniveau. Je bent ondernemend ingesteld, ziet kansen en grijpt deze ook. Plannen en het overzicht bewaren zijn voor jou gewoon.

Het ontwikkelen van nieuwe dingen vind je leuk. Heb je ervaring met het aansturen van (beroeps)onderwijsprojecten in Afrika vanuit Nederland en/of het ontwikkelen van een beurzenprogramma dan wel lerarentraining, dan heb je een streepje voor. Zeker als je daarbij werkervaring in Afrika hebt.

Je hebt ervaring met het aansturen van vrijwilligers en weet hen te inspireren en motiveren. Zelfstandig werken en een can do mentaliteit kenmerken jou. Je kunt goed overweg met computersystemen. De Engelse taal beheers je, zowel in woord als in schrift. Je onderschrijft de doelstellingen van Gered Gereedschap en wil graag een bijdrage leveren aan het laten groeien van onze organisatie.

 

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en uitdagende functie binnen een leuke groep medewerkers. Op het landelijk bureau werk je samen met 3 andere parttime zzp’ers en een 25-tal vrijwilligers.

Je krijgt de kans om een belangrijke rol te spelen bij het ontwikkelen van Gered Gereedschap. We bieden een zzp-opdrachtovereenkomst per direct voor een jaar die bij goed functioneren en voldoende projecten kan worden verlengd. De vergoeding bedraagt tussen de 37,50 en 45,- (excl. Btw) per uur afhankelijk van je werkervaring. Een waardevolle functie met de kans om de wereld een stukje mooier te maken!

 Heb je interesse in deze functie, voldoe je aan dit profiel en wil je een bijdrage leveren aan het werk van Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap? Stuur een korte motivatie en CV voor 15 april per mail naar René Rutte (rene@geredgereedschap.nl).

Ook voor meer informatie neem je contact op met René via eerdergenoemde email adres, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

 

 

groen_8

Dienstencentrum Gered Gereedschap

Ieder jaar levert Gered Gereedschap 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief