Het Rode Kruis verleent in Nederland hulp aan mensen in kwetsbare posities, zoals vluchtelingen en ongedocumenteerde migranten. Zij hebben relatief veel moeite om toegang te krijgen tot hun rechten en vaker te maken met schendig van hun waardigheid. Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat onze hulpverleners niet alleen hun hulpverleningstaken uitvoeren, maar ook oog hebben voor misstanden en risico’s zodat wij deze door middel van doorverwijzing, hulpverlening, (confidentiële) dialoog kunnen adresseren. Het centraal registreren van misstanden moet er voorts aan bijdragen dat onze pleitbezorging en beleidsbeïnvloeding evidence-based zijn.

Om dit te kunnen waarmaken zoeken wij per direct een Projectondersteuner Protection (voor 32 uur per week, locatie Den Haag, voor een periode van 6 maanden) die kan bijdragen aan het ontwikkelen en implementeren van een ‘minimal protection approach’ in onze nationale hulpverlening.

Doel van de functie en functie-inhoud
Je gaat bijdragen aan het vormgeven en implementeren van een protectiestrategie voor het Rode Kruis. Het doel van de functie is ervoor te zorgen dat hulpverleners in staat worden gesteld om protectiesignalen op te vangen en hen te voorzien van een passend handelingsperspectief. Hiervoor analyseer je de belangrijkste protectierisico’s die hulpvragers lopen en zorg je ervoor dat zij signalen op de juiste wijze kunnen geregistreerd.

Je gaat bijdragen aan het ontwikkelen van trainingen en informatiemateriaal voor vrijwilligers en beroepskrachten over protectie en er mede voor zorgen dat strategische doelstellingen worden omgezet naar concrete werkinstructies. Daarnaast leg en onderhoud je contact met gespecialiseerde onderdelen van het NRK en andere organisaties en maak je afspraken over veilige doorverwijzing. Je ondersteunt districten van het Rode Kruis om hetzelfde te doen op districtsniveau.

Functie-eisen
Onderschrijft de grondbeginselen, de gedragscode en de strategische doelstellingen van het Rode Kruis

  • Beschikt over HBO/ WO denk- en werkniveau, en heeft kennis van of affiniteit en ervaring met mensenrechten of met protection in een humanitaire context.
  • Is analytisch sterk en weet complexe materie te vertalen naar praktische handvatten.
  • Is hands-on (weet van aanpakken) en is bereid om die taken uit te voeren die op dat moment het meest nodig zijn.
  • Beschikt over goede contactuele eigenschappen, onderhoudt makkelijk contacten op verschillende niveaus.
  • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
  • Heeft kennis van en ervaring met MS-office.
  • Kan zelfstandig en nauwkeurig werken.

Competentieprofiel
Je kan goed samenwerken en resultaatgericht. Je bent ondernemend en in staat om je werk goed te plannen en te organiseren. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen en heb je een klantgerichte houding.

Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Wij vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Standplaats
Verenigingskantoor Den Haag, de werkzaamheden worden deels vanuit huis (online) gedaan.

Plaats in de organisatie
De functie valt binnen de afdeling Advies, Beleid en Strategie. Dit team houdt zich bezig met de strategische en adviserende taken binnen de nationale hulpverlening. Je werkt nauw samen met onze adviseurs.

Wij bieden
Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 9 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2.830,46 en max. € 3.546,57 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week, exclusief een eindejaarsuitkering van 7%).

Reacties
Als je interesse hebt dan kun je solliciteren door je motivatiebrief en CV, gericht aan Marleen Boers (P&O adviseur), te sturen via de link op de vacturepagina op onze website.

De vacature blijft openstaan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Bij interesse verzoeken we je om zo snel mogelijk te reageren. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Ralph Severijns rseverijns@redcross.nl  (adviseur) of Pieter Boot pboot@redcross.nl (manager team Advies, Beleid en Strategie)

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl, het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

NRK logo vierkant (voor OneWorld)

Het Nederlandse Rode Kruis

In tijden van nood staat niemand alleen. Daarvoor staat het Rode Kruis. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld staan …

Anna van Saksenlaan 50
2593 HT Den Haag
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief