Critical Mass ontwikkelt interactieve tentoonstellingen, multimediale installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo krijgen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Dit doen we op zoveel mogelijk plekken in de samenleving: binnen het onderwijs, in musea, voor gemeenten en in de zakelijke markt.

Als projectmedewerker..:

 • Ondersteun je de projectleiders bij de uitvoer en ontwikkeling van (nieuwe) projecten. Je bent o.a. verantwoordelijk voor de productionele uitvoer van onze (onderwijs)projecten, organiseert brainstormsessies, trainings- en verdiepingsdagen, en bent contactpersoon voor scholen en andere afnemers en samenwerkingspartners van onze projecten.
 • Ben je inhoudelijk sparringpartner voor de projectleiders bij de ontwikkeling van nieuwe concepten, opdrachten en projecten;
 • Ben je verantwoordelijk voor de uitvoerende taken die komen kijken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten, zoals castings, filmdagen, testing en debugging, pilots en evaluaties.
 • Beheer je (les)materialen, die je up to date houdt en doorontwikkelt op basis van gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en gebeurtenissen in de maatschappij;
 • Bewaak, evalueer en verbeter je de kwaliteit van onze workshops en trainingen;

Jouw profiel:

Wij zoeken iemand die zich identificeert met onze missie om te werken aan een inclusieve samenleving en concrete maatschappelijke impact nastreeft in diverse contexten met uiteenlopende partners. We zoeken iemand die zelfstandig werkt en met veel enthousiasme taken op zich neemt.

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt 2+ jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent maatschappelijk gedreven, ervaren in het bespreekbaar maken van schurende, maatschappelijke thema’s en bent gewend om je te bewegen in een maatschappelijk speelveld;
 • Je bent creatief, innovatief en ervaren in het ontwikkelen van workshops, trainingen en werkvormen;
 • Je hebt goede sociale voelsprieten en legt makkelijk verbinding met onze trainers, gespreksleiders, opdrachtgevers en samenwerkingspartners;
 • Je bent energiek, assertief en werkt zelfstandig en gestructureerd;
 • Ervaring in het werken met groepen, klassen en/of ervaring binnen het onderwijs is een pré, net als kennis van multimediale vormen en ervaringsgericht werken.

Wij bieden:

 • Een contract van 0,8 fte (op basis van een 36-urige werkweek) voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand.
 • Salaris conform de richtlijnen van de CAO Kunsteducatie in schaal 7 of 8, op basis van ervaring.
 • Een persoonlijk loopbaanbudget, om je binnen je functie verder te ontwikkelen.
 • Een baan met concrete maatschappelijke impact en veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een kantoor midden in het hartje van Utrecht en betrokken, gedreven collega’s.
 • Een laptop, waarmee je op flexibele werkplekken kunt werken.

De organisatie:

WhatsApp Image 2021-10-05 at 16.19.54

Critical Mass bestaat uit een klein maar hecht team op kantoor en een grote, brede schil aan trainers, trainingsacteurs, gespreksleiders, grafisch ontwerpers, tentoonstellingsbouwers, (web)ontwikkelaars, filmmakers, regisseurs en tekstschrijvers. Met onze innovatieve, ervaringsgerichte vormen maken we schurende maatschappelijke thema’s bespreekbaar met uiteenlopende doelgroepen: van scholieren (po, vo, mbo) tot professionals die met jongeren werken en van ambtenaren tot bezoekers van tentoonstellingen en musea. We dagen deelnemers uit om hun eigen houding en gedrag kritisch onder de loep te nemen en activeren ze om zelf bij te dragen aan een inclusieve samenleving die voor iedereen werkt.

Wij willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. Vanwege de belangrijke thema’s en de complexe vraagstukken waar wij op werken met uiteenlopende doelgroepen, zoeken we (maatschappij)kritisch talent dat verschillende perspectieven met zich meebrengt. Het is voor de kwaliteit en impact van ons werk belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving, zodat wij hier vanuit verschillende invalshoeken naar kunnen kijken en dit op de juiste manier vertalen naar interactieve trainingen, workshops, werkvormen, projecten, concrete oplossingen en advies.

De procedure:

In verband met ons streven naar een objectieve selectieprocedure verzoeken we je om jouw sollicitatiebrief of andere passende vorm (max 10 min) alleen uit het antwoord op onderstaande vragen te laten bestaan:

1. Waarom wil je werken aan het bespreekbaar maken van ‘moeilijke’ onderwerpen en het stimuleren van een inclusieve samenleving?
2. Welke onderdelen van de functieomschrijving spreken je het meeste aan? En waarom?
3. Waarom gaan opdrachtgevers en collega’s blij worden van jouw aanpak (productie en projectmanagement)?
4. Wat maakt dat dit voor jou nu de juiste carrière stap is? Wat is je ambitie binnen deze functie?
5. Beschrijf een project waar je eerder aan hebt gewerkt, waar je trots op bent, neem ons mee in jouw rol binnen het project en wat jij hebt toegevoegd? Ook zijn we benieuwd naar jouw grafische en multimediale kwaliteiten.
6. Wat moeten we nog echt van je weten, wat je niet kwijt kon in bovenstaande vragen?

Wij zijn zo snel mogelijk op zoek en ontvangen daarom jouw cv en antwoorden op bovenstaande vragen graag uiterlijk vóór maandag 8 november. Je kunt jouw cv en brief – of andere passende vorm (max 10 min.) – sturen naar karen@criticalmass.nl Voor vragen over de vacature en over de organisatie kun je mailen met Karen Retera (directeur) via karen@criticalmass.nl of bellen via 030-2714956.

Critical Mass – goed

Critical Mass

Critical Mass laat jongeren ervaren hoe conflicten ontstaan. We laten hen voelen hoe het is om buitengesloten te worden of confronteren hen …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief