Stichting voor het Gehandicapte Kind is al 70 jaar hét goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. Vaak is hun handicap niet het grootste probleem; dat ze eenzaam zijn is het ergst. Wij maken sportclubs, speeltuinen en scholen toegankelijk, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten. Samen spelen, sporten, leren en vrienden maken. Ons doel: Geen kind zonder vriendjes! Ons werk kunnen we doen dankzij de steun van 50.000 donateurs en 11.000 vrijwilligers.

In verband met de groei van ons mooie project zijn wij op zoek naar een projectmedewerker voor de Speeltuinbende (24 uur per week). Heb jij aantoonbare projectmanagement skills en -ervaring? Heb jij kennis over de wereld van spelen en weet jij met jouw enthousiasme het verschil te maken voor kinderen met een beperking? Dan ben jij misschien de veelzijdige projectmedewerker die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Je gaat werken in het team van de Speeltuinbende, elf jaar geleden door het Gehandicapte Kind opgericht. De Speeltuinbende heeft veel speeltuinen, natuurspeelplekken en scholen geholpen een echte samenspeelplek te worden. Inmiddels zijn 550 gezinnen aangesloten bij de Speeltuinbende. Met de Speeltuinbende XL zetten we een volgende stap en ondersteunen we ouders en kinderen op lokaal niveau om samen te kunnen spelen in hun buurt. We bieden alle middelen, online en offline, om een maatschappelijke beweging rond samen spelen op gang te brengen. Ook organiseren we landelijke activiteiten om te laten zien hoe fijn samen spelen is.

Als projectmedewerker zet je je in op alle onderdelen van de Speeltuinbende. Samen met de bendeleider van de Speeltuinbende zorg je ervoor, dat de ambitieuze doelen van de Speeltuinbende XL behaald zullen worden. Samen werken we toe naar een actieve community van gezinnen die er met elkaar voor zorgt, dat kinderen met en zonder handicap positieve samen-speelervaringen hebben.

Je zult veel contact hebben met gezinnen en andere betrokken organisaties, zoals speelplekken en gemeenten. Ook draag je bij aan de coördinatie van de verschillende activiteiten en zorg je er tijdens de activiteit voor dat de kinderen een dag vol onvergetelijke samenspeel ervaringen beleven. Belangrijke onderdelen van het werk zijn zaken als content maken voor o.a. social media, website en nieuwsbrieven en de werving en binding van bendeleden.

Wat breng je mee?

We zoeken een veelzijdige projectmedewerker die activiteiten van begin tot eind kan coördineren, sterk is op gebied van communicatie en enthousiast met kinderen kan omgaan. En verder vragen we:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Capaciteiten om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • Het vermogen om creatieve oplossingen te vinden, snel verbanden te leggen en buiten bestaande kaders te denken;
  • Ervaring met het beheren van je eigen werkagenda en het werken met deadlines; Goede communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring met relatiebeheer;
  • Een positieve, resultaatgerichte en flexibele werkhouding.

Gezien de samenstelling van ons team en gezien de doelstellingen van onze organisatie, nodigen wij vooral kandidaten uit te solliciteren die ervaringsdeskundige zijn door een eigen handicap.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en speelse functie binnen een ambitieus, betrokken en hecht team, een fijne en toegankelijke werkomgeving en ruimte voor eigen inbreng en groei. Wij bieden een aanstelling voor een jaar, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren voor de looptijd van het project (= tot eind 2023), goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris, passend bij jouw ervaring.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Cerunne Bouts, projectleider van de Speeltuinbende via 020 – 6791200 of werken@gehandicaptekind.nl.

Wil jij ook graag deel uitmaken van ons team? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 2 juli 2021 naar: werken@gehandicaptekind.nl o.v.v. Vacature Projectmedewerker Speeltuinbende. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 juli 2021.

De Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van stichting het …

Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief