Over Save the Children
Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen – en daarmee de toekomst van onze samenleving – te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.
Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.
Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 90 medewerkers.
Over de functie:

De Projectmedewerker werkt, voor de duur van 12 maanden, op de Programma afdeling in het Binnenlandteam. Het doel van de functie is het bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van Save the Children Nederland door middel van het ontwikkelen en implementeren van projecten tijdens de gehele programmacyclus, en het realiseren van een efficiënte en effectieve samenwerking met relevante afdelingen binnen Save the Children Nederland en met de partnerorganisaties.

Bij Speaking Minds laten we praktisch opgeleide jongeren écht meepraten over lokaal beleid en brengen we hen in contact met de gemeente in hun woonplaats. We begeleiden de jongeren om de gemeente te adviseren op specifieke thema’s en stimuleren gemeentes om duurzaam aan de slag te gaan met jongerenparticipatie. Meer informatie, persoonlijke verhalen en promotiefilmpjes kan je vinden op www.speakingminds.nl
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één of meer project(en) binnen Speaking Minds in samenwerking met collega’s binnen Save the Children Nederland en partnerorganisaties.
Je ontwikkelt en organiseert projectactiviteiten, voert deze uit en evalueert de uitkomsten ervan. Jij hebt oog voor en bewaakt de kwaliteit van de Speaking Minds projecten in het land.
Je draagt bij aan de werving van fondsen en andere activiteiten nodig voor de voortzetting van de projectactiviteiten en houdt regelmatig intern en extern overleg met partners en betrokkenen over de voortgang van de project(en).

Over jou :
– Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minmiaal HBO niveau;
– Je hebt interesse in (en bij voorkeur ervaring met) projectwerk met (kwetsbare) jongeren;
– Je hebt ervaring met jongerenparticipatie en het begeleiden van groepsprocessen;
– Je hebt een zorgvuldige werkhouding;
– Gezien het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk;
– Je bent gerechtigd om in Nederland te werken
– Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.
Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als u solliciteert bij Save the Children, gaat u ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen.

Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.

De functie is voor 32 uur per week, voor een periode van 12 maanden. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 8, (minimaal EUR 2.623,34 en Maximaal EUR 3.546,17) gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud aan positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Informatie en solliciteren:

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Cato Oosterwijk, Interim Teamleader Speaking Minds en TeamUp op school.
Telefoon: 070 338 44 48
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor. Telefoon 070 338 4448
Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk kenbaar maken op 17 maart 2021 door het sollicitatieformulier via de link op onze website.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

save-the-children

Save the Children

Save the Children is the world’s leading independent organisation for children. We work in around 120 countries. We save …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief