Ben jij of ken jij onze nieuwe projectmanager Vrouwenrechtswinkel? Lees dan nu verder!

De Amsterdam Law Hub faciliteert eerstelijns rechtshulp door juridische spreekuren te organiseren voor burgers via vijf verschillende rechtswinkels, zoals de Belastingwinkel, de Strafrechtswinkel en de Wetswinkel. Dit jaar zet de Amsterdam Law Hub met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam de eerste Vrouwenrechtswinkel op in Amsterdam.

Wij zijn op zoek naar een bevlogen project manager die binnen het team van de Amsterdam Law Hub dit initiatief organisatorisch leidt en verantwoordelijk is voor het succes van dit initiatief.

Wat ga je doen

Als project manager zul je de Vrouwenrechtswinkel logistiek en programmatisch opzetten, in samenwerking met de inhoudelijk juridische expertise van Bureau Clara Wichmann. Dit houdt onder andere in:

 • Een vast aanspreekpunt zijn, als mede het actief betrekken van vrouwenorganisaties en maatschappelijke partners bij de Vrouwenrechtswinkel; in samenwerking met de juridische stafmedewerker(s) van Bureau Clara Wichmann;
 • het organiseren van de opzet en opening van de Vrouwenrechtswinkel, met de inbreng van vrouwenorganisaties in Amsterdam;
 • het creëren van bekendheid bij verschillende partners zodat genoeg vrouwen de Vrouwenrechtswinkel weten te vinden;
 • het rekruteren en selecteren van studenten als juridisch adviseurs en de organisatie van de roostering voor de juridisch spreekuren; samen met de stafmedewerker(s) van Bureau Clara Wichmann;
 • het organiseren van het opleidingsprogramma van de juridisch adviseurs van alle rechtswinkels van de UvA en hun integratie in het onderwijs van de Universiteit van Amsterdam voor studiepunten; hierbij wordt in het bijzonder samengewerkt met Bureau Clara Wichmann voor een aangepast programma voor de rechtswinkeliers van de Vrouwenrechtswinkel;
 • het organiseren van themabijeenkomsten en publieke lezingen over vrouwenrechten en casestudies;
 • het verbinden met andere rechtswinkels in de Law Hub en haar partners;
 • het secuur managen van het budget en de financiële verantwoording van het pilotjaar;
 • de fondsenwerving voor de voortzetting en uitbreiding van de Vrouwenrechtswinkel en andere rechtswinkels in de Law Hub.

Wat vragen we van jou

De ideale kandidaat:

 • Is een project- of programma manager met minimaal 6 jaar ervaring in het maatschappelijke domein;
 • is gedreven om de rechtspositie van vrouwen te verbeteren;heeft een businessadministratie, communicatie of andere organisatorische, sociaal-maatschappelijke of juridische opleiding afgerond aan het hbo of de universiteit;
 • heeft aantoonbare ervaring in het samenwerken en schakelen met veel externe partners;
 • heeft aantoonbare ervaring in het opzetten, managen of begeleiden van werkprocessen, personeel en budgetten;
 • heeft affiniteit met de academische wereld en werkt graag met studenten.

Het hebben van een professioneel netwerk onder vrouwen in Amsterdam is een pré evenals ervaring in werk of omgang met vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond en ervaring als (sociaal)ondernemer en/of het opzetten van geheel nieuwe programma’s.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende persoonskenmerken:

 • Proactief;
 • resultaatgericht;
 • sociaal;
 • samenwerken;
 • gestructureerd;
 • integer;
 • geëngageerd.

Wat bieden we jou

We bieden een fulltime of parttime (4 dagen) dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 juni 2021. Bij gebleken geschiktheid is een verlenging mogelijk.

Het functieprofiel van projectleider 1 is van toepassing op deze functie. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.790 tot €4.402 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

 • Een functie waarin hoogwaardige dienstverlening en een proactieve instelling sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast team van collega’s dat samenwerking hoog in het vaandel heeft staan;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Met ruim 5.000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Universiteit van Amsterdam (uva.nl) van de Universiteit van Amsterdam een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids-en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met: Nathalie Dijkman (Directeur Amsterdam Law Hub).

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv in 1 pdf-bestand bij elkaar.

De reactietermijn sluit op 14 mei 2021.

bureau clara wichmann

Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann voert en ondersteunt principiële rechtszaken waarin met name de rechten van vrouwen (cisgender en transgender) …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief