Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Projectmanager Caribisch Nederland 32 uur per week


Dit ga je doen

Kinderen die opgroeien in het Caribische deel van Nederland, op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, hebben recht op dezelfde kansen als kinderen in het Europese deel. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering in hun situatie, zoals geconstateerd in onze Situatie Analyse gepubliceerd in 2019.

Onze ambitie is dat alle kinderen op de eilanden in een veilige en stimulerende omgeving opgroeien. We zetten ons hiervoor in, samen met lokale organisaties, de Openbare Lichamen in Caribisch Nederland, en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Voor Caribisch Nederland zijn onze specifieke aandachtsgebieden:

 • Versterken van data collectie en -monitoring over de situatie van kinderen, zodat helder is waar verdere verbetering nodig is en beleid daarop afgestemd kan worden.
 • Stimuleren van positief ouderschap, op basis van ouderschapsvisies ontwikkeld met ouders en professionals op de eilanden.
 • Kinderen en jongeren faciliteren om hun mening te vormen en te uiten.

Om dit te bevorderen, geven we advies aan de lokale overheden en de overheid in Den Haag, bieden we technische ondersteuning op het gebied van communicatie voor gedragsverandering en monitoring en evaluatie, en organiseren we projecten op het gebied van kinderrechteneducatie en participatie.

Deze activiteiten zijn grotendeels onderdeel van het Caribisch Nederland kinderrechten programma dat wordt gefinancierd door het Ministerie van BZK. Wij voeren dit programma uit in nauwe samenwerking met de openbare lichamen aan de hand van samenwerkingsovereenkomsten. Dit programma loopt tot midden 2022 en onze intentie is hierna een nieuwe driejarige samenwerking aan te gaan met het Ministerie.

Jouw Missie

Als projectmanager Caribisch Nederland ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van onze projecten in Caribisch Nederland. Je zorgt samen met lokale partners voor de uitvoering van de projectplannen. Als projectmanager contracteer je de juiste technische experts en zorg je voor goede afstemming met de openbare lichamen en lokale organisaties. Je hebt daarnaast een belangrijke adviesrol naar de ministeries in Den Haag en het Haagse parlement.

 • Je onderhoudt goede relaties met onze samenwerkingspartners, waaronder het ministerie van BZK, de openbare lichamen en lokale organisaties.
 • Concreet zul je in de komende periode zorgdragen voor ondersteuning aan de openbare lichamen bij het opzetten van monitoring & evaluatie mechanismes, waarmee ze hun effectiviteit en impact voor kinderen kunnen vergroten.
 • Je zult ook een training in communicatie voor gedragsverandering (COMBI) organiseren en ondersteuning bieden aan de openbare lichamen om de COMBI actieplannen uit te rollen.
 • Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de organisatie van kinderrechteneducatie trainingen voor docenten op basis van nieuw lesmateriaal, het uitvoeren van jongerenparticipatie assessments op de drie eilanden, en het mede-organiseren van een kinderrechtencursus voor professionals.
 • Een andere belangrijke activiteit in de komende periode bestaat uit het adviseren van het parlement, om ertoe bij te dragen dat de aanbevelingen van onze situatie analyse van Caribisch Nederland worden opgevolgd.
 • Ook zorg je voor een tijdige en goede inhoudelijke en financiële verantwoording naar de donoren en ontwikkel je een nieuw driejarenprogramma. Je werkt hierin samen met collega’s van de afdeling financiën en communicatie.
 • Je wisselt kennis, ervaring, en planning uit met de andere  projectcoördinatoren binnen het Cariben Team.

Dit vragen we

 • Academisch denk- en werkniveau.
 • Je bent een ervaren projectmanager, met minimaal 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt diepgaande kennis van sociale verandering met specifieke aandacht voor de situatie van kinderen en je hebt affiniteit met kinderrechten.
 • Je hebt kennis van een of meerdere van de volgende onderwerpen: evidence based policy making, positief ouderschap, jeugdparticipatie, kinderrechteneducatie.
 • Kennis van results-based management is een pré.
 • Je doorgrondt als geen ander de politieke, sociale, maatschappelijke en economische context van Caribisch Nederland.
 • Je beschikt over een netwerk van relaties op de eilanden.
 • Je hebt ervaring in beleidsbeïnvloeding en weet hoe de hazen lopen in het Haagse parlement en relevante ministeries.
 • Je bent verbindend, sociaal vaardig en werkt graag samen met anderen
 • Je bent in staat om, op afstand, complexe participatieve processen te leiden.
 • Je bent flexibel en staat open voor veranderende verantwoordelijkheden in de toekomst, indien wijzigingen in het nieuwe programma daar aanleiding toe geven.
 • Je bent een excellente schrijver.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Je zult werken vanuit ons kantoor in Den Haag, en bent beschikbaar om geregeld voor korte missies naar de eilanden te reizen.

Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je voor 23 juli a.s. contact opnemen met Sasja Bokkerink (sbokkerink@unicef.nl).


Reageren
Solliciteren is mogelijk tot en met 8 augustus a.s. via de sollicitatiebutton op onze website.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden. De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 16 augustus a.s., de tweede gespreksronde is in de week van 23 augustus a.s., en het arbeidsvoorwaardengesprek zal plaatsvinden op
30 augustus a.s..

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

 www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief