Wij zijn vanaf 1 juni op zoek naar een Projectleider VoorleesExpress voor 24 uur per week:

 Wie zijn wij?

De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. De Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Met acht vestigingen in vier gemeenten voeren wij onze wettelijke kernfuncties uit. Zo biedt de Bibliotheek Bollenstreek activiteiten rond leesbevordering en bevordert het leesplezier van kinderen. We werken hierbij intensief samen met het basisonderwijs en andere maatschappelijke en culturele organisaties. Zo stimuleren wij het lezen, bevorderen mediawijsheid en bestrijden we laaggeletterdheid.

 

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers kinderen in gezinnen ondersteunen die moeite hebben met taal. Zij bezoeken deze kinderen voor een vaste periode wekelijks aan huis of online om voor te lezen, samen te lezen en taalspelletjes te doen ter bevordering van de taalontwikkeling. De vrijwilligers zijn zo ook een voorbeeld voor de ouders zodat zij, binnen hun eigen mogelijkheden, het voorleesritueel over kunnen nemen. De VoorleesExpress is een project dat sinds 2015 in verschillende gemeentes in de Bollenstreek succesvol wordt uitgevoerd. In februari zijn wij gestart met de VoorleesExpress in Hillegom.

 

Wat zoeken wij?

Ben jij een netwerker pur sang, die zelfstandig en projectmatig kan werken, kansen ziet en ze verder ontwikkelt? Kan jij collega’s en vrijwilligers enthousiasmeren, hen ondersteunen en hun werkzaamheden coördineren, zodat zij optimaal hun talenten benutten? Draai jij je hand niet om voor het grijpen van mogelijkheden als het gaat om het ontmoeten van (nieuwe) partners en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten? Dan zoeken we jou!

 

Je houdt je bezig met:

Het coördineren en positioneren van de VoorleesExpress binnen de gemeentes in de Bollenstreek. Je onderhoudt contact met de gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties en de verschillende fondsen. Je geeft functioneel leiding aan een VoorleesExpress medewerker en onderhoudt contact met de vrijwilligerscoördinatoren binnen het project en (potentiële) vrijwilligers. Je draagt zorg voor verdere uitbreiding, professionalisering en continuering van het project. Je werkt hierbij samen met de onderwijsspecialist en het Taalhuis binnen de bibliotheek. Je stelt de jaarwerkplannen op en voert deze uit zoals geformuleerd in het beleidsplan.

 

Wij zoeken:

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Kennis van of ervaring met leesbevordering en laaggeletterdheid.
  • In staat om een team vrijwilligers te coördineren.
  • In staat om (nieuwe) samenwerkingsverbanden aan te gaan en goed te communiceren met partners (instellingen, fondsen, etc.).
  • Ervaring met projectmatig werken en fondswerving.
  • Een stevige en ondernemende persoonlijkheid.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een VOG.

 

 

Wij bieden:

Een zelfstandige functie met veel vrijheid in een prettige, stimulerende en intensieve werkomgeving. Je maakt kennis met een uitgebreid netwerk van vrijwilligers, gezinnen, scholen en maatschappelijke organisaties. Inschaling vindt plaats volgens de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 8, minimaal € 2.804,- maximaal € 3.593,- afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar met de intentie om het om te zetten in een vast contract. De standplaats is Oegstgeest. Maar de projectleider werkt regelmatig ook op onze andere bibliotheekvestigingen.

 

Informatie:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dionne Dinkhuijsen, Programmamanager Backoffice, tel. 06-22 86 94 29

 

Sollicitatie:

Sollicitaties, voorzien van CV en motivatie kunnen vóór 30 april, gemaild worden naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl t.a.v. Dionne Dinkhuijsen o.v.v. Sollicitatie projectleider VoorleesExpress. De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 11 mei in de Bibliotheek van Oegstgeest.

 

 

BibliotheekBollenstreek_400px

Bibliotheek Bollenstreek

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief