Plastic Soup Foundation is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, gevestigd in Amsterdam. We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Inmiddels behoort de organisatie van Nederlandse bodem volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ Momenteel zijn wij met spoed op zoek naar een: 

Projectleider Schone Rivieren

Wat ga je doen?  
Je bent verantwoordelijk voor het uitdragen van de visie van Plastic Soup Foundation binnen het project Schone Rivieren: het stoppen van plasticvervuiling in de Nederlandse rivierdelta aan de bron.

De functie is veelzijdig: je bent het aanspreekpunt voor de activiteiten van Plastic Soup Foundation binnen het Schone Rivierenproject. Omgaan met projectpartners, vervuilers aanspreken op hun verantwoordelijkheid, politieke afstemming en specialistische beleidsdossiers doorgronden behoren tot je kerntaken.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar iemand met:

  • een relevante academische opleiding (bijvoorbeeld watermanagement, civiele techniek, milieukunde, fysische geografie);
  • 3-5 jaar relevante werkervaring;
  • ervaring met projectmanagement;
  • goede samenwerkingsvaardigheden binnen een interdisciplinair team
  • sterke communicatievaardigheden: in staat om een boodschap helder over te brengen naar verschillende doelgroepen

Profiel 
Je schaart je achter onze kernwaarden. In het bijzonder heb je affiniteit met het stoppen van plasticvervuiling van het milieu. Je bent kritisch, analytisch, hebt oog voor verschillende belangen en laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent realistisch, resultaatgericht en beschikt over een groot doorzettingsvermogen. Daarnaast hechten wij aan flexibiliteit, zelfstandigheid en stressbestendigheid.

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een dynamisch werkveld. Je krijgt volop de kans zelf invulling te geven aan je werk. Je opereert in teamverband met de andere projectleden van het team Schone Rivieren. De functie stelt je in staat een groot netwerk op te bouwen. Het maandsalaris is afhankelijk van je expertise en ervaring. We hanteren goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is fulltime: 40 uur per week.

Interesse? 
Reageer voor 10 februari uitsluitend via e-mail naar : applications@plasticsoupfoundation.org
Gesprekken worden gevoerd op 15 en 18 februari.

PLASTICsoup-foundation

Plastic Soup Foundation

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief