Wij hebben plaats voor 2 betrokken enthousiastelingen in ons team! Ben je of ken je iemand met een warm hart voor coaching & (voor)lezen en die zich ook nog eens goed staande weet te houden in een dynamische werkomgeving?

Taal Doet Meer organiseert informele leertrajecten gericht op taal en ontwikkeling om zo de kansen van kinderen en volwassenen te vergroten en hun positie te versterken. We doen dit met enkele professionals en vele vrijwilligers. Team Jeugd richt zich op plezier in lezen en leren door persoonlijke aandacht van goed opgeleide coaches. We voeren verschillende projecten uit, waaronder VoorleesExpress en Taalmentoraten. Zie voor meer informatie: www.taaldoetmeer.nl. We hebben twee vacatures in het team Jeugd:

Projectleider Jeugd (36 uur per week vanaf december ‘20, zwangerschapsvervanging, 5 maanden)

Projectmedewerker Jeugd (24 uur per week, half jaar, met kans op verlenging, vanaf 1 november ‘20)

De projectleider coördineert de projecten op het gebied van jeugd in de leeftijdsgroep 0 – 8 jaar (en ouders). Je werkt nauw samen met projectmedewerkers en senior projectleider Jeugd. De VoorleesExpress Utrecht is het grootste project dat je leidt. Je draagt zorg voor werving, selectie, trainen/opleiden en faciliteren van (coördinerend) vrijwilligers. Je onderhoudt contact met doorverwijzers en samenwerkingspartners (bijv. scholen, consultatiebureau), geeft bekendheid aan het project en draagt zorg voor rapportages.

De projectmedewerker werkt binnen de jeugdprojecten voor jeugd in de leeftijd 0 – 16 jaar, waaronder (online) Taalmentoraten en Lezen en Praten met je Kind. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en biedt hen een warm welkom. Je zorgt voor werving, training en koppeling van vrijwilligers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor allerlei praktische en ondersteunende zaken. Onze projecten zijn volop in ontwikkeling. Je vindt het leuk om te innoveren en onze aanpak door te ontwikkelen.

Wat vragen we?

Voor beide functies:

 • hbo-denk- en werkniveau, enkele jaren relevante ervaring
 • aantoonbare ervaring met het werken met diverse typen van vrijwilligers
 • sociaal vaardig in communicatie met diverse groepen (cursisten, vrijwilligers, partners), ook als trainer
 • affiniteit en ervaring in het werken met jongeren en taalvraagstukken.
 • organisatietalent met improvisatievermogen, planmatig, nauwkeurig en stressbestendig
 • goed kunnen schakelen en makkelijk de telefoon pakken om contacten te leggen
 • digitaal vaardig (werken met registratiesysteem e.d.)
 • flexibele houding en inzet (werkzaamheden worden deels ’s avonds uitgevoerd)
 • bij voorkeur bekendheid met de Utrechtse sociale kaart

Aanvullend voor de projectleider:

 • ervaring met projectmatig werken en het leiden en coachen van projectteams
 • kan projecten (door-)ontwikkelen, in samenwerking met collega’s en externe relaties

We nodigen in het bijzonder Utrechters met een migratieachtergrond én kandidaten met de nodige levenservaring van harte uit om te solliciteren.

Wat bieden we?

We bieden samenwerking in een enthousiast en flexibel team met ruimte voor eigen inbreng. Je verricht zinvol werk met een grote maatschappelijke impact en je komt in contact met diverse mensen en culturen. Je krijgt de kans je te ontwikkelen in een lerende organisatie. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk (projectmedewerker schaal 7, projectleider schaal 8).

Procedure

Solliciteren kan door uiterlijk 30 september ‘20 een motivatiebrief en CV te mailen naar info@taaldoetmeer.nl. Vermeld duidelijk op welke functie je solliciteert.

Voor vragen kun je terecht bij Merlijn Slothouber, senior projectleider Jeugd via merlijn@taaldoetmeer.nl of 06-31537719.

De eerste gesprekken zijn op 5 oktober ‘20 (projectmedewerker) en 12 oktober ’20 (projectleider).

StichtingTaaldoetmeer_logo

Stichting Taal Doet Meer

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief