Ben jij een projectleider op het thema bestaanszekerheid? Word je blij van het binnenhalen van projecten? Ben jij in staat veranderingsprocessen in gang te zetten met gemeenten, sociaal professionals en inwoners? Lees dan vooral verder! Movisie zoekt namelijk een projectleider (32-36 uur per week) die met ons het programma Bestaanszekerheid en Waardevol Werken helpt op te bouwen.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het team Participeren naar vermogen. Ons team zet zich in om bestaanszekerheid en kans op waardevol werken van mensen in een kwetsbare positie te vergroten. Dan gaat het over vraagstukken als dak- en thuisloosheid, (arbeids)participatie, armoede en schulden. Ons werk vereist een integrale en innovatieve aanpak, waarbij de mens centraal staat. We ondersteunen ambtenaren, professionals en inwoners met concrete kennis, zetten aan tot leren en ontwikkelen toegankelijke producten, tools en adviezen voor de praktijk.

Wat wordt jouw rol?

 • Je ontwikkelt en leidt middelgrote projecten.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het realiseren van de acquisitiedoelstelling van het team/programma.
 • Je adviseert gemeenten bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van hun (integrale) aanpak.
 • Je begeleidt zelfstandig veranderprocessen op het vraagstuk bestaanszekerheid.
 • Je werkt mee aan het maken van verbindingen tussen de werelden van de Wmo, Werk en Inkomen en Participatiewet.
 • Je vervult een proactieve rol bij de ontwikkeling van het programma Bestaanszekerheid en Waardevol werken binnen Movisie.
 • Je onderhoudt en breidt samenwerking met huidige en nieuwe partners uit, zoals Divosa, gemeenten, participatie-initiatieven.

Wat neem jij mee?

 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring in het leiden van projecten. Hieronder verstaan wij: het optimaal benutten van de kwaliteiten en eigenschappen van de groepsleden, het regelmatig bespreken van de stand van zaken met de opdrachtgever, het monitoren van de financiële voortgang en afstemming en medewerkers ondersteunen bij hun werkzaamheden.
 • Aantoonbare ervaring op het binnenhalen van opdrachten. Dat betekent dat je ervaring hebt met het opstellen van subsidieaanvragen en offertes voor kennisprojecten en het onderhouden van contact met relevante stakeholders, zoals (potentiële) opdracht- of subsidiegevers.
 • Affiniteit met veranderprocessen en vraagstukken rondom bestaanszekerheid, zoals dak- en thuisloosheid, werk en/of armoede en schulden.
 • Je hebt relevante ervaring in het werken met gemeenten en professionals in het sociaal domein. Je hebt bij voorkeur gewerkt aan de verbinding tussen gemeentelijke afdelingen Werk en Inkomen en WMO.
 • Een visie op het realiseren van maatschappelijke verandering op het gebied van bestaanszekerheid.
 • Een heldere manier van communiceren, zowel mondeling als op schrift met interne en externe partners. Hiermee bedoelen we dat je in staat bent je boodschap goed over te brengen, rekening houdend met de ander.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van Senior medewerker inhoud 3. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.221,- en maximaal €4.830,- (schaal 10 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse om te solliciteren? Vul dan uiterlijk 30 januari het sollicitatieformulier op onze website in. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 4 februari.

Voor inhoudelijke vragen kun je op werktijden contact opnemen met Harry Michon – h.michon@movisie.nl en Roos van Schaijk – r.vanschaijk@movisie.nl.

Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten.

Movisie-logo-rgb-kleingebruik

Movisie

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we …

Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht
Netherlands

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief