Wil jij je inzetten bij de opzet van een Wijkloket in de wijk Kanaleneiland en daarbij jongerejaars HBO- en MBO-studenten coachen en begeleiden? Lijkt het je leerzaam om zelf te kunnen afstemmen met bewoners en samenwerkingspartners?

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder.

Over het wijkloket ‘Loket 1’

Met de start van een Wijkloket in winkelcentrum NOVA, willen we jongeren uit Utrecht (Kanaleneiland) toekomstperspectief bieden. Ondanks dat de jeugdwerkloosheid de afgelopen jaren is gedaald, is de afstand van MBO-studenten tot de Utrechtse arbeidsmarkt groot. In het project Wijkloket coach je MBO- en HBO-studenten in het ontwikkelen van hun professionele skills. Tevens draag je als studentcoördinator bij aan de organisatie en coördinatie van het wijkloket. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen (afstudeer)onderzoek te verrichten binnen het werkveld.

Midden in de wijk Kanaleneiland, tegenover de HEMA, ga je met je groep studenten van start om jullie eigen wijkloket ‘Loket 1’ vorm te geven. De bewoners uit de buurt kunnen bij jullie ‘loket 1’ terecht voor hulp bij administratieve of juridische vragen. Denk aan ondersteuning bij het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD of hulp bij uitleg van een brief. Voor veel MBO-studenten zal het een nieuwe ervaring zijn, om met bewoners, bezoekers en ondernemers in contact te staan. Vanuit ‘Loket 1’ coach je de jongeren in hoe het is om mensen te helpen en te ondersteunen bij verschillende vragen. Zo doen zij werk- en leerervaring op waarmee ze beter voorbereid zijn op de toekomstige arbeidsmarkt.

Wat jij als studentcoördinator gaat doen:

 • Je gaat motiverende en coachende gesprekken aan met jongeren in het traject;
 • Je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten, zo stuur je de jongeren aan en houd je de doelstellingen in de gaten;
 • Als echte verbinder sta je veel in contact met zowel de jongeren als de bewoners en professionals uit het werkveld. De ideale manier om jouw professionele netwerk uit te breiden!

Hieronder zie je hoe Isa haar afstudeerstage heeft ervaren:

Over jou, onze ideale kandidaat:

 • Je bent HBO- of WO-student en zit in je derde studiejaar of hoger;
 • Je kunt enthousiasmeren en organiseren, je bent oplossingsgericht en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent een aanpakker die initiatief neemt, positief is en zowel goed zelfstandig als samen kan werken;
 • Je bent 3 tot 4 dagen per week beschikbaar, minimaal t/m januari 2022 (mogelijk in combinatie met een onderzoek);
 • Je hebt affiniteit met jongeren en je bent maatschappelijk betrokken.

Wat wij jou bieden:

 • Een dynamische werkplek midden in de wijk en een plekje in een gezellige en bevlogen organisatie;
 • Diversiteit in taken en een stage met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng;
 • De mogelijkheid om samen te werken met professionals uit het veld;
 • De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken;
 • Om je goed voor te bereiden krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding vanuit Academie van de Stad;
 • Je krijgt een passende stagevergoeding.

Academie van de Stad
Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Samen met onze stedelijke partners en het hoger onderwijs zet Academie van de Stad studentenprojecten op. Elk jaar heeft Academie van de Stad meerdere stageprojecten op verschillende thema’s. In alle stageprojecten voeren eerste- en tweedejaarsstudenten de uitvoerende taken uit en worden daarbij begeleid door ouderejaarsstudenten met een coördinerende en coachende rol.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je op zoek naar een uitdagende en dynamische stageplek? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie (max. 1 A4) en CV in pdf-formaat naar Academie van de Stad via het aanmeldformulier. Voor vragen kun je gerust bellen met de projectcoördinator Judith op 06 4268 6269 of 085 3033 707.

Academie van de Stad nieuw

Academie van de Stad

Wat doet Academie van de Stad? Ideële stichting Academie van de Stad legt effectieve verbindingen tussen studenten van hoger …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief