Vacature | Organisatie: Trees for All | Functie: Programmamanager Bos Nederland | Plaats: Utrecht | Omvang: 36 – 40 uur per week | Sluitingsdatum: 25 juni 2021

Trees for All zoekt per direct een:

Programmamanager Bos Nederland

Wij zoeken een programmamanager voor onze Nederlandse projectenportefeuille. Heb jij een opleiding op het gebied van bos- en natuurbeheer en ruime werkervaring op het gebied van duurzame herbebossing en bosherstel? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die we zoeken.

Over Trees for All

Trees for All investeert in een gezonde en groene aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Bedrijven en particulieren kunnen bomen doneren voor (her)berbossingsprojecten in Nederland en het buitenland of hun CO2 compenseren via sociale herbebossingsprojecten in ontwikkelingslanden. Zo zetten we ons samen in voor een beter klimaat, herstel van biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Trees for All heeft het CBF-keurmerk en een ANBI- status. We zijn een dynamisch en gedreven team van professionals. We staan met elkaar voor betrouwbaarheid, persoonlijk contact en aandacht, deskundigheid, positiviteit en impact.

Functie

Onze huidige programmamanager heeft een nieuwe uitdaging gevonden en verlaat onze organisatie per 1 september a.s. We zoeken daarom per direct een nieuwe collega.

Als programmamanager ben je hét gezicht van Trees for All voor Nederlandse projecten en ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden en beheren van de Nederlandse projectenportefeuille. Je denkt proactief mee over de gewenste strategie en geeft op basis daarvan invulling aan het projectenbeleid. Je adviseert de directeur en bestuur over nieuwe projecten en relevante ontwikkelingen.

Veel bedrijven en particuliere gevers willen graag bijdragen aan meer bos in Nederland en dus zijn we continu op zoek naar kwalitatieve en duurzame projecten die aan onze criteria voldoen (zie website). Hierbij werken we samen met alle relevante organisaties in Nederland: terreinbeherende organisaties, lokale en regionale overheden, relevante (natuur)organisaties, stichtingen en particuliere grondeigenaren.

Je vervult dus een essentiële rol bij het selecteren van nieuwe projecten. Je bouwt aan een netwerk van relevante projectpartners, zorgt voor nieuwe strategische samenwerkingen en werkt zo aan een kansrijke pijplijn van projecten en daarmee aan de vergroting van de impact van Trees for All.

 Je bent verantwoordelijk voor alle nieuwe, maar ook lopende projecten. Jouw werkzaamheden zijn dus breed: van het werven en beoordelen van projecten, tot het schrijven van projectvoorstellen voor bestuur en directie, het opstellen van contracten, het monitoren en meten van impact. Hierbij word je ondersteund door een collega junior projectmanager die functioneel aan jou en de manager internationale projecten rapporteert. Met z’n drieën vormen jullie het projectenteam binnen Trees for All. In de praktijk werk je ook nauw samen met de directeur.

Binnen Trees for All ben jij inhoudsdeskundig, je bent op hoogte van de ontwikkelingen in bos- en natuurbeheer en de Nederlandse koolstofmarkt. Je beantwoordt vragen over projecten en neemt deel aan het maatschappelijk debat, waar relevant.

Kortom, de programmamanager Bos Nederland heeft een gevarieerde en uitdagende baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid.

Werkzaamheden

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

·       Uitbreiden en beheren van de Nederlandse projectenportefeuille;

·       Verdere ontwikkeling en uitvoering projectenbeleid;

·       Realisatie nieuwe strategische samenwerkingen;

·       Opbouwen en onderhouden van relevante relaties in het groene netwerk;

·       Projectvoorstellen schrijven ter besluitvorming directie en bestuur;

·       Opstellen contracten;

·       Projectbeheer: bewaking voortgang projecten op basis van contractafspraken, monitoring en verslaglegging;

·       Informatievoorziening vanuit projecten richting collega’s en donateurs;

·       Marktanalyse en advies: signaleren van belangrijkste ontwikkelingen in de markt op gebied van herbebossing, bosherstel, bosbehoud en CO2-compensatie en deze vertalen naar kansen voor de organisatie;

·       Advisering directeur en bestuur op beleidsmatig en strategisch niveau. 

Profiel

Je hebt:

·       Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in bos-en natuurbeheer;

·       Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar als project- of programmamanager op het gebied van bos- en natuurbeheer;

·       Een relevant netwerk van bos- en natuurorganisaties;

·       Aantoonbare kwaliteiten in het managen van een veelzijdige projectenportefeuille;

·       Aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en de missie van Trees for All in het bijzonder.

Je bent:

·       Initiatiefrijk, ondernemend en daadkrachtig;

·       Een deskundig persoon met visie en een mening;

·       Een sterke persoonlijkheid, overtuigend richting diverse stakeholders;

·       Georganiseerd, gestructureerd en nauwkeurig;

·       Positief ingesteld en oplossingsgericht;

·       Betrokken bij collega’s en bij de projectpartners;

·       Communicatief en sociaal vaardig.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie binnen een dynamische en maatschappelijk relevante werkomgeving waarbij veel ruimte is voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij gaan wij uit van een dienstverband van 36 tot 40 uur.

Ons aanbod

·       Een marktconform salaris dat afhankelijk is van jouw ervaring en leeftijd en past binnen onze sector;

·       Een goede pensioenregeling en maandelijkse bijdrage in ziektekostenverzekering;

·       Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;

·       Ruimte voor thuiswerken en flexibele werktijden;

·       Een enthousiast, betrokken en professioneel team;

·       Een fijne, informele en vertrouwde werksfeer;

·       Een gezellig kantoor in het centrum van Utrecht, in de Pastoe fabriek, goed bereikbaar met het OV.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Elsbeth Gerritsen, Programmamamanager Bos Nederland (elsbeth.gerritsen@treesforall.nl). Kijk voor meer informatie over onze organisatie en projecten ook op onze website: www.treesforall.nl.

Sollicitaties graag uiterlijk 25 juni verzenden naar sollicitatie@treesforall.nl, onder vermelding van: vacature Programmamanager Bos Nederland.

We behouden ons het recht voor de procedure vroegtijdig te stoppen als we eerder de ideale kandidaat ontmoeten.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Trees for all NIEUW LOGO

Trees for All

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief