PAX_Logo_Web_FC

 PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

Het team Public Affairs (PA) adviseert alle programma- en andere teams op het gebied van advocacy en beleidsbeïnvloeding en is voor een select aantal onderwerpen intensief betrokken bij het faciliteren en implementeren van advocacy-strategieën. PA is present in Den Haag (met name bij de Tweede Kamer), bij de Verenigde Naties (New York) en bij de Europese Unie (Brussel). Het PA team streeft er naar de invloed van PAX op nationale en internationale politieke besluitvorming te versterken en daarvoor effectieve en vernieuwende methoden te ontwikkelen.

In verband met het vertrek van de huidige politiek adviseur Den Haag zoekt het PA team op korte termijn:

Politiek Adviseur Den Haag (0,8 tot 1,0 fte)

Wie zoeken wij?

Je bent iemand met gevoel voor politieke veranderingsprocessen en beschikt over de vaardigheden en enthousiasme om de kennis, inzichten en posities van PAX te vertalen naar voor Den Haag relevante advocacy activiteiten. Je informeert en overtuigt samen met PAX collega’s of zelfstandig politici en beleidsmedewerkers. Je overziet voor PAX relevante politieke ontwikkelingen in Den Haag. Je bent verantwoordelijk voor de relaties naar politici, beleidsmedewerkers en politieke partijen. Zodoende adviseer je collega’s over de politieke relevantie van advocacy boodschappen. Je brengt, waar nodig, de boodschap van PAX naar voren in (social) media en mobiliseert daarvoor steun onder burgers. Je functioneert als teamspeler binnen het Public Affairs team en coördineert zowel met de andere advocacy officers, als met programma- en projectleiders en communicatieadviseurs. Je werkt resultaatgericht en ziet het als je verantwoordelijkheid het bereiken van resultaten goed te monitoren en daarover te rapporteren.

Je werkt in de dagelijkse praktijk nauw samen met de advocacy medewerker Den Haag, programma- en projectleiders, de algemeen directeur, de advocacy officers in Brussel en New York. Met communicatieadviseurs draag je zorg versterking van advocacy via (social) media. Je legt verantwoording af aan de teamcoördinator/vakleider van het Public Affairs team.

 Verantwoordelijkheden en taken

Faciliteren en implementeren van beleidsbeïnvloeding

 • Je voert in overleg en samenwerking met programmaleiders en projectleiders politieke beleidsbeïnvloedingsactiviteiten en strategieën in Den Haag uit ten aanzien van prioritaire programma’s en thema’s.
 • Je voert in overleg en samenwerking met directie en programmaleiders politieke beleidsbeïnvloedingsactiviteiten uit ten aanzien van programma-overstijgende thema’s en belangen in Den Haag.
 • Je draagt bij aan de versterking van de strategische positionering en het netwerk van PAX in politiek en ambtelijk Den Haag.
 • Je draagt in samenwerking met medewerkers van het team Communicatie en Samenleving zorg voor communicatie via (social) media en mobilisering van burgers ter ondersteuning van advocacy.
 • Je representeert PAX en draagt binnen relevante externe netwerken de visie en standpunten van PAX uit en draagt bij aan de uitvoering van de beleidsbeïnvloeding en belangenbehartiging.

Adviseren en informatie verstrekken:

 • Je adviseert de directie en programmateams ten aanzien van beleidsbeïnvloeding in Den Haag.
 • Je levert een bijdrage aan programma’s en projecten door advies en ondersteuning te bieden vanuit het eigen beleidsterrein.
 • Je signaleert, exploreert c.q. anticipeert op nieuwe advocacy kansen voor PAX op gebied van de prioritaire onderwerpen.
 • Je signaleert en agendeert intern onderwerpen die zich ontwikkelen in De Haag en waar PAX zich mogelijk op enige wijze toe moeten verhouden.
 • Je adviseert bij strategiesessies en workshops op het gebied van politieke beleidsbeïnvloeding voor medewerkers en partners van PAX.
 • Je stelt beleidsnotities, informatieve artikelen en inhoudelijke rapportages op met betrekking tot beleidsbeïnvloeding in Den Haag.

 Dit ben jij?

 • Academisch of HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal drie jaar ervaring op gebied van politieke beleidsbeïnvloeding of in de politiek, bij voorkeur in Den Haag
 • Bij voorkeur ervaring op het gebied van politieke campagne
 • Aantoonbaar politiek-strategische capaciteiten
 • Sterke communicatieve kwaliteiten en redactionele vaardigheden
 • Uitstekende beheersing (actief en passief) van het Nederlands en Engels
 • Onderschrijven van de missie en centrale waarden van PAX
 • Affiniteit met de identiteit van PAX
 • Bereidheid één tot enkele keren per jaar mee te reizen met programmaleiders naar programmalanden (indien de veiligheidssituatie en overheidsmaatregelen het toelaten)

Wat wij bieden

 • Een interessante functie in een dynamische, informele, internationaal gerichte werkomgeving vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht
 • Indiensttreding per zo spoedig mogelijk
 • Aanstelling voor 28,8 tot 36 uur per week (0,8 tot 1,0 fte), in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een langer dienstverband.
 • Beloning volgens salarisschaal 10 van de Arbeidsvoorwaardenregeling PKN (afhankelijk van ervaring € 2.521,40 tot € 4.264,80 bruto exclusief vakantiegeld, bij een fulltime dienstverband van 36 uur.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Volledige vergoeding reiskosten openbaar vervoer 2e klasse

Procedure en informatie

Voor meer informatie over PAX: www.paxvoorvrede.nl.

Voor vragen over deze vacature kunt je tijdens werktijden contact opnemen met Jan Jaap van Oosterzee (vakleider/teamcoördinator Public Affairs) per email vanoosterzee@paxforpeace.nl

Je sollicitatie (brief en CV) t.a.v. Jan Jaap van Oosterzee ontvangen wij graag voor 28 juli 2021 uitsluitend via het sollicitatieformulier op de vacaturepagina van onze website.

De sollicitatiegesprekken zullen gehouden worden op 4 en 5 augustus. In verband met corona-maatregelen kunnen sollicitatiegesprekken eventueel via Teams plaatsvinden. Een korte essay-opdracht maakt onderdeel uit van het selectietraject.

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden uit om te solliciteren naar deze functie.

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief