Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Zo pakken we al bijna 40 jaar armoede duurzaam aan en dat werkt. Het netwerk van Gered Gereedschap in Nederland bestaat uit 26 werkplaatsen, 400 inzamelpunten en een landelijk bureau. In totaal zijn er meer dan 500 vrijwilligers bij Gered Gereedschap actief

Voor het landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar een: 

(oud) Leraar vakonderwijs (vrijwilliger, m/v)
(Houtbewerking, Motorvoertuigentechniek of Werktuigbouwkunde)

Achtergrond
De afgelopen jaren heeft Gered Gereedschap de ondersteuning van partnerorganisaties in Afrika uitgebreid. We geloven erin dat naast het faciliteren van gereedschap en machines, het leveren van kennis essentieel is om een kwalitatief goed vakman of -vrouw te worden. Daarom steunen we met ons programma onder de naam EQUIP vakmanschap in de volle breedte: leren, werken en ondernemen. We steunen scholen met het inrichten van klaslokalen, trainen van leraren en het aanpassen van curricula aan de wensen van de lokale arbeidsmarkt. Ook voorzien we leerlingen van studiebeurzen. Starters op de arbeidsmarkt voorzien we van stageplekken en starterkits. Voor startende ondernemers bieden we begeleiding, toegang tot verhuurwerkplaatsen en microkredieten.

Wat ga je doen?
Binnen ons EQUIP programma staan we aan de start van de uitvoering van een vijftal nieuwe projecten in Oeganda. Als vrijwilliger help je mee om samen met de scholen het bestaande (lokale) curriculum aan te scherpen, zodat het zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte op de lokale arbeidsmarkt. Dit vergroot de kansen aanzienlijk voor de jongeren – als ze van school af komen – dat ze aan het werk komen en zo een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen als (zelfstandig) werkend vakman- of vrouw. Ook help je mee met het opzetten van een lerarentraining. Je kijkt waar de ontbrekende kennis en ervaring zit bij de betrokken leraren (zoals vakinhoudelijk als didactisch). Via e-mail, whats-app of (beeld)bellen voer je overleg en spar je met de betrokkenen op school. Op termijn is het mogelijk dat we je uitzenden naar Oeganda om ter plekke de situatie te bekijken, te implementeren en aan of bij te sturen.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste vrijwilliger, met achtergrond in het (technisch) onderwijs die op inspirerend wijze zijn kennis wil inzetten voor versterking van het vakonderwijs in Oeganda. Kennis van de leefomstandigheden in Oeganda zelf is meegenomen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent praktisch en pragmatisch ingesteld en bent goed in staat om bondig en helder te formuleren.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige vrijwilligersfunctie binnen een leuke groep vrijwillige medewerkers. Je krijgt de kans om je kennis en ervaring in te zetten bij een aansprekende non-profit organisatie. Een zinvolle bezigheid met de kans om de wereld een stukje mooier te maken.

Interesse?
Kun jij je vinden in het werk van Gered Gereedschap en ben je nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten; mail ons een korte motivatie en cv naar pr@geredgereedschap.nl. Wil je eerst meer informatie stuur dan een mailtje naar René Rutte (pr@geredgereedschap.nl). Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

groen_8

Dienstencentrum Gered Gereedschap

Ieder jaar levert Gered Gereedschap 100.000 stuks opgeknapt gereedschap, dat zijn zo’n 10 zeecontainers vol, aan gemiddeld 80 technische …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief