De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden.

Voor het creëren van een kwalitatieve online content voor NPO Radio 1 zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

ONLINE REDACTEUR/ FRONTRUNNER NPO Radio 1  (m/v)   (36 uur)

Je vormt samen met de frontrunners van BNNVARA, AVROTROS, EO en NTR een team dat de kwalitatieve online content voor NPO Radio 1 creëert, waardoor NPO Radio 1 een groter, diverser publiek aan zich kan binden en vaker contactmomenten weet te maken met haar vaste en incidentele luisteraar. Je hebt daarvoor ook regelmatig contact met de online content coördinator van
NPO radio 1.

Wat ga je doen?
Je stimuleert en motiveert de VPRO redacties, die uitzenden op NPO Radio 1 om online content te leveren voor de diverse online platforms (Bureau Buitenland, Nooit Meer Slapen, Radio Doc, OVT, Argos en de VPRO podcasts) van Radio1.nl. Je staat de betreffende redacties met raad en daad bij om ervoor te zorgen dat het online domein van NPO Radio 1 een zo goed mogelijke kwalitatieve afspiegeling wordt van de zender. Je monitort en controleert hiervoor de online activiteiten van de aan jou toegewezen programma’s. Om redacteuren wegwijs te maken in de online omgeving van NPO Radio 1 geef je waar nodig een korte workshop. Je bent aanwezig bij de algemene webredacteurenvergadering van NPO Radio 1. Je schrijft zelf content of redigeert content van anderen. Eens per 5-6 weken werk je een weekenddienst van 8 uur. Daarnaast coordineer je de online en social content van deze programma’s voor de websites en online kanalen van de VPRO.

Wie zoeken we?
Je bent een communicatief talent en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Daarnaast kun je goed uit de voeten met social media als Facebook, Twitter en Instagram. Vanzelfsprekend heb je veel met audio in combinatie met de visuele mogelijkheden daarbij op andere media.

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met liefst een communicatie/journalistieke achtergrond;
  • Je beschikt over kennis van online content strategie en hebt werkervaring als online redacteur;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, bent oplossingsgericht, initiatiefrijk en creatief;
  • Je bent vertrouwd met sociale media en in verschillende online-tools weet je snel je weg te vinden;
  • Je bent bereidt om eens per 5/6 weken een weekenddienst te draaien.

Wat bieden we?
Een dienstverband bij de VPRO vooralsnog voor de duur van een jaar. Een inspirerende omgeving met een vaste werkplek op de redactie van Bureau Buitenland. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.600,- en maximaal € 3.300,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

 

Wil je reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan de VPRO en NPO Radio 1? Reageer dan direct en stuur je motivatie, CV en twee recent geschreven artikelen voor 19 juli 2020 via http://vacatures.vpro.nl/. Gesprekken staan gepland in de week van 20 juli 2020.

Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Herman Schulte Nordholt, Eindredacteur bij Bureau Buitenland via h.schulte@vpro.nl.

 

 

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief