Wij geloven dat ieder kind kind moet kunnen zijn, altijd en overal

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Teveel kinderen groeien nu nog op in slechte omstandigheden. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen, op meer plekken dan wie ook. Samen maken we een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu, en de toekomst van ons allemaal.

Dit is je kans om samen met ons duurzaam verschil te maken voor kinderen wereldwijd, want wij zoeken een:

Online Channelmarketeer Web/CRO, 32 uur per week

Dit ga je doen

Ben jij die digitale held die ons gaat helpen onze strategie van Digital Fundraising verder vorm te geven? Wij willen Nederland op allerlei manieren in actie laten komen voor UNICEF en kinderen wereldwijd, met de ambitie om fors te groeien in digitale contacten en conversie naar giften en lidmaatschappen. Wij zijn daarom per direct op zoek naar een Channel Marketeer Web met een specialisatie in data gedreven conversie ratio optimalisatie (CRO).

Team Particulieren is verantwoordelijk voor Marketing en Fondsenwerving en bestaat uit 3 doelgroep teams. Onze opdracht  is  om  zoveel  mogelijk  particuliere  donateurs  te  werven  én  supporters  te maken  voor  het  leven. Wij dragen  verantwoordelijkheid  voor  een  groot  deel  van de UNICEF inkomsten (zo’n 45 miljoen euro) en de groei daarvan in de particuliere markt.

Onze nieuwe customer engagement strategie implementeren wij door inzet van moderne technologie (MS Dynamics, Marketing Automation, GMP 360), customer experience, digitale marketing concepten, innovatieve proposities en concepten en met inzet van alle off- en online  kanalen. Omdat wij werken met de nieuwste technologie een ideale omgeving dus om verder te groeien als professional!

Je komt te werken in het doelgroep team Intellectuele Cultuurliefhebbers (50+) tezamen met een senior marketeer, meerdere digitale channel marketeers voor eM/DM en social, een copywriter, een social content producent, een relatiemanager middel donors en een business consultant. In de andere doelgroep teams zijn meerdere channel marketeers website en CRO werkzaam waarmee je kan sparren over jouw expertise om zo te leren en beter te worden.

Het doelgroep team is zelf-organiserend volgens de SCRUM werkwijze en is verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten (activatie, acquisitie, cross- en upsell, retentie), innovatieve proposities en alle klantreizen. Kortom voor de wijze waarop wij met de doelgroep willen communiceren en interacteren met als hoofddoel fondsenwerven.


Jouw missie

 • Je zet de nieuwste technieken in om het klantgedrag accuraat in beeld te brengen en draagt proactief verbeteringen aan die hieraan kunnen bijdragen.
 • Je weet onze huidige donateurs te behouden door het optimaliseren van de online customer journeys en ziet daarin de samenhang tussen alle (online) kanalen.
 • Je verzamelt, plant en voert data-driven online optimalisatieprogramma’s uit.
 • Je initieert hypothese gedreven A/B tests met als doel het converteren van een bezoeker naar een donateur en/of andere relevante proposities.
 • Creëer en implementeer optimalisatie plannen voor zowel Web Only als Omni -Channel om meer donateurs aan Unicef te binden.
 • Verbeter de donateur beleving in het digitale kanaal middels CES metingen en andere metingen / tooling.
 • Vertaal je data naar begrijpelijke visualisaties m.b.v. Google Analytics, Datastudio of een vergelijkbare tool.
 • Ziet digitale kansen en bedreigingen en je reageert daar snel en adequaat op.
 • Vanuit de CRO werkzaamheden nieuw te plaatsen tagging en trackers implementeren.


Dit vragen we

 • Een business- of marketing-gerelateerde HBO-opleiding afgerond;
 • Minimaal 2-3 jaar ervaring in technische conversieoptimalisatie en minimaal 5 jaar in digital marketing;
 • Ervaring met het werken in Google Marketing Platform waaronder; Google Analytics, Datastudio en Google Optimize, en andere tools zoals VWO, Optimizely, Hotjar;
 • Affiniteit met cijfers en data, interpreteert ze en zet ze om naar adviezen;
 • Passie voor digital marketing, advertising en technologie;
 • Pre: Ervaring met het inrichten van pixels t.b.v. marketing, kennis van de (technische) werking van scripts en pixels
 • Pre: Ervaring met tag management systemen als GTM, javascript, html en css.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je voelt je – uiteraard – betrokken bij de rechten van kinderen en ontwikkelingssamenwerking.


Dit bieden we
Bij ons krijg je een bijzondere missie als bonus: meewerken aan een betere wereld voor kinderen.
Ruim honderd leuke, gedreven collega’s, een prachtig uitzicht op het Haagse Bos en een ongedwongen en professionele werksfeer zijn ook bij deze functie inbegrepen. Bovendien ligt ons kantoor op loopafstand van Den Haag CS. Onze arbeidsvoorwaarden passen bij de goede doelen sector. Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op verlenging.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Groenendijk, Hoofd Marketing & Fondsenwerving op 06-29526719 of mail je vraag naar mgroenendijk@unicef.nl.

Reageren
Solliciteren is mogelijk tm 1 februari 2022. Via de sollicitatiebutton op de website.

De sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksronden en een praktijkcase, afsluitend bespreken we de arbeidsvoorwaarden.

Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

 We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

www.unicef.nl

Logo-Voor-ieder-kind-Stapel-cyaan-2017

UNICEF Nederland

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief