Binnenkort start de achtste editie van het ONE Jeugdambassadeurs programma in Nederland. In 2021 gaan we ons focussen op de Nederlandse verkiezingen, het belang van vaccins voor iedereen in de strijd tegen voorkombare ziektes en covid-19, ontwikkelingssamenwerking, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en nog veel meer. Daarom zijn we op zoek naar gepassioneerde jongeren die ons team komen versterken!

Het vrijwilligersprogramma start in januari 2021 en loopt het hele kalenderjaar. Elke Jeugdambassadeur krijgt verschillende trainingen over lobbyen, campagne voeren en organiseren. Daarnaast wordt je onderdeel van ons “Netwerk van Activisten”, waarbij je kennis maakt met mede Jeugdambassadeurs uit Europa, en met onze activisten in onder andere Nigeria, Senegal, Mali, de VS en Canada.
In verband met de huidige corona maatregelen organiseren we naar alle waarschijnlijkheid de trainingen, briefings en evenementen vooral online. Mocht de situatie (en het RIVM) het weer toelaten, dan zullen we langzaam maar zeker overschakelen op persoonlijke bijeenkomsten en evenementen. De meeste Jeugdambassadeurs zijn tussen de 16 en 35 jaar. Val je buiten die leeftijdscategorie? Geen probleem – stuur vooral je aanmelding op!

Wat doet een ONE Jeugdambassadeur?
Als Jeugdambassadeur krijg je toegang tot tal van tools en activiteiten om campagne te voeren en te lobbyen. En dat is nog niet alles. Er zijn vele verschillende activiteiten, zoals:
▪ Online ontmoetingen met ministers, Kamerleden en politieke partijen.
▪ (Online) evenementen bijwonen, zoals conferenties en debatten.
▪ Campagne voeren via social media.
▪ Lokale evenementen en workshops organiseren (als de omstandigheden het toelaten).
▪ Brieven en persberichten sturen aan kranten en andere lokale media.

Wie zoeken we?
▪ Je hebt een passie voor onze missie om extreme armoede uit te bannen.
▪ Je neemt deel aan het introductieprogramma en de training. Die organiseren we waarschijnlijk online in januari, verspreid over verschillende dagen.
▪ Je bent bereid om maandelijks (online) te vergaderen en deel te nemen aan online acties (in het begin vooral via sociale media).
▪ Je vindt het leuk om in teams met andere vrijwilligers te werken, en moedigt anderen ook aan om hun passie te volgen.
▪ Je bent goed in het combineren van je passie voor ONE en je eigen activiteiten.
▪ Voor het internationale gedeelte en voor een aantal trainingen is het goed als je Engels kunt verstaan, en deels spreken. Het programma vindt voornamelijk plaats in het Nederlands. Onze voorkeur gaat uit naar mensen die in Nederland wonen, maar in verband met het online karakter van het programma voor volgend jaar kun je je ook aanmelden als je in een ander land woont met min of meer dezelfde tijdzone.

Wat hebben wij jou te bieden?
▪ We geven je duidelijke doelen en taken.
▪ We organiseren regelmatig online trainingen rond campagne voeren, lobbyen en media.
▪ Je maakt deel uit van een grote groep: veertig Nederlandse Jeugdambassadeurs én ons Netwerk van Activisten.
▪ Je krijgt de kans om veelbelovende evenementen bij te wonen (al zijn die voorlopig vooral online).
▪ Je gaat in gesprek met beleidsmakers.
▪ Gaan de offline activiteiten weer van start? Dan betalen we al je onkosten terug.

We nemen álle geschikte kandidaten in overweging, zonder onderscheid tussen geloofsovertuiging, huidskleur, geslacht, land van herkomst, politieke overtuiging, seksuele geaardheid, genderidentiteit, burgerlijke staat, invaliditeit, leeftijd of andere wettelijk beschermde eigenschappen.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je in 2021 meehelpen in de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes? Meld je dan voor 29 november aan op deze site.

Over ONE
ONE is een wereldwijde organisatie die campagne voert om extreme armoede en voorkombare ziektes uiterlijk in 2030 een halt toe te roepen. Want alleen dan kan iedereen, waar ook ter wereld, een waardig leven vol kansen leiden. Wij zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen armoede er geen is van liefdadigheid, maar wel van rechtvaardigheid en gelijkheid. We lobbyen bij politieke leiders in wereldsteden en voeren vlijmscherpe bewustwordingscampagnes. ONE zet regeringen onder druk om, vooral in Afrika, méér te doen in de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziektes. En we moedigen burgers aan hun overheden aan hun woord te houden.

Bij ONE vragen we nooit om je geld, maar om je stem.

ONE-logo-black

The ONE Campaign

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief