COC Nederland  is op zoek naar een enthousiaste projectleider nationaal (36 uur per week)

Wie wij zijn

COC Nederland is de nationale belangenbehartiger voor seksuele- en genderdiversiteit. Het COC is een federatie van 20 lokale COC-lidverenigingen, ondersteund door het federatiekantoor in Amsterdam. Het federatiekantoor van het COC in Amsterdam fungeert als het secretariaat van de federatie. Het COC is actief op tal van gebieden, met het accent op jong & school, 50plus, LHBTI & asiel, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid, cultuur & geloof en internationale belangenbehartiging.Het kantoor van COC Nederland is gevestigd in het centrum van Amsterdam en heeft ruim 25 enthousiaste en deskundige medewerkers. 

Doel van de functie

De projectleider draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van COC’s nationale inzet door het acquireren, initiëren, ontwikkelen, implementeren en afronden van projecten. Hierbij ligt het zwaartepunt van de functie op het uitvoeren en doorontwikkeling van COC’s jongeren en onderwijsprogramma (inzet in primair onderwijs en GSA’s) en COC’s cultuur & geloof programma.

Plaats in de organisatie

Als projectleider maak je deel uit van het team nationaal. Je rapporteert aan de manager nationaal.

Jouw kwaliteiten

Cruciaal voor deze functie is dat je bedreven bent in het ondersteunen van COC’s achterban om zélf van binnenuit verandering tot stand te brengen. Daarnaast beschik je over pedagogische vaardigheden en heb je kennis en/of ervaring met het ontwikkelen van les- en trainingsmateriaal (gericht op primair onderwijs). Jij bent in staat om de behoeftes boven tafel te krijgen en op die manier de juiste inzet te bepalen. Je hebt een visie op de ontwikkeling van het programma en het lef om concrete stappen te nemen om dit te verwezenlijken. Je bent resultaatgericht en hebt de overtuigingskracht om het beste uit samenwerkingen te halen met zowel partners als financiers. Tot slot heb je sensitiviteit en inlevingsvermogen om met de COC verenigingen samen te werken en een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de federatie.

Kerntaken en resultaatgebieden

 • Primair verantwoordelijk voor het behalen van de projectresultaten en de bewaking en de besteding van het bijbehorende projectbudget.
 • Ontwikkelen en onderhouden van relevante netwerken.
 • Ontwikkelen ideeën voor nieuwe projecten, samenwerkingspartners en financieringsmogelijkheden.
 • Leiden van projecten al dan niet in samenwerking met partners.
 • Acquireren, initiëren en ontwikkelen van projecten.
 • Bijdragen aan media-aandacht en op aanvraag vertalen van projectresultaten in externe communicatie.
 • Ontwikkelen van een organisatie brede visie en toekomstperspectief voor de projecten waar je verantwoordelijk voor bent. 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, een pedagogische of vergelijkbare opleiding is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift.
 • Kennis van en ervaring met het zelfstandig leiden van projecten, bij voorkeur in een jongeren en onderwijs context en/of gericht op diversiteit en inclusie.
 • Ervaring met het vormgeven en uitvoeren van workshops en trainingen.
 • Open houding en in staat te werken met gediscrimineerde, geïsoleerde en getraumatiseerde groepen.
 • Affiniteit met de doelgroep en doelstellingen van COC Nederland.
 • Bereid om gedeeltelijk thuis te werken zolang de coronamaatregelen hierom vragen.

Algemene COC Nederland competenties

Betrokkenheid, Durf, Initiatief, Integriteit, Omgevingsbewustzijn

Functie gerelateerde competenties

Anticiperen, conceptuele flexibiliteit, conflicthantering, helikopterview, initiatief nemen, netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, plannen en organiseren, samenwerken en verbinden, schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. 

Wat wij bieden

 • Functieschaal 9 (van € 2884 tot max. € 4252 bij fulltime dienstverband, CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening).
 • Functie bedraagt 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een Individueel Keuze Budget (IKB) van ruim 16%. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden door bijvoorbeeld door extra verlofuren te kopen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging bij voldoende financiële middelen en gebleken geschiktheid.
 • Werken in teamverband in een creatieve omgeving met veel ruimte voor professionele ontwikkeling;
 • Een maatschappelijk relevante baan in het hart van het nieuws en het debat.

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden voor COC en wij vinden het belangrijk dat de grote diversiteit binnen de lhbti-gemeenschap en de Nederlandse samenleving worden weerspiegeld in onze organisatie. Wij moedigen vooral transgender- en intersekse personen en mensen met een non-binaire genderidentiteit aan om op deze vacature te reageren, alsmede mensen met een bi-culturele en/of migratie achtergrond.

Vragen over de functie?

Bel (+) 31(0)6 53 10 51 79 – Jouke van Buuren, programmamanager nationaal.

Pas je in het profiel en ben je geïnteresseerd?

Dan willen we je graag leren kennen. Stuur uiterlijk 23 september je motivatie en CV naar vacatures@coc.nl. Vermeld in je bijlagen de documenttitel voornaam, achternaam – CV of motivatiebrief.

Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Tot slot

Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.

COC-Nederland-logo

COC Nederland

Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief