Milieudefensie is de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Klimaatrechtvaardigheid is onze missie. Met de gewonnen Klimaatzaak tegen Shell hebben we een flinke stap gezet met wereldwijd effect. Maar als andere grote bedrijven gewoon doorgaan met vervuilen, kunnen we een klimaatramp niet voorkomen. Vandaar de campagne. Want alle grote vervuilers moeten aan de slag. Wij stellen de belangrijkste vraag van dit moment aan de top van bedrijven, aan politici en het publiek: hoe geef jij onze aarde door?

Voor onze nieuwe campagne in 2022 zoeken wij meerdere stagiairs die willen helpen met de communicatie. In deze campagne vragen we de grootste vervuilende bedrijven naar hun klimaatplannen. Iets voor jou?

De klimaatcrisis stormt op ons af. Tijd om in beweging te komen: burgers, bedrijven en de overheid, iedereen moet aan de slag. Help je mee?

Bekijk de vacature en reageer snel!

Aangeboden: Communicatie stage (minimaal 5 mnd, 3-5 dgn/wk)

Je werkt van februari t/m juni 2022 binnen ons campagneteam mee aan de communicatie van onze nieuwe campagne. Daarin vragen we naar de klimaatplannen van grote vervuilende bedrijven in Nederland. Gaan de grote vervuilers zich aan het Parijse klimaatakkoord houden, of niet?

Wat wij van je vragen

 • Je bent 3 tot 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden. Bij voorkeur van februari tot en met juni 2022.
 • Je werkt deels (online) thuis, op maandag en dinsdag werk je op ons kantoor in Amsterdam (in overleg vanwege de coronamaatregelen).
 • Je werkt graag in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig taken oppakken.
 • Je bent gedreven, enthousiast en hebt veel affiniteit met het onderwerp en de doelen van Milieudefensie.
 • Je bent creatief, denkt graag inhoudelijk en strategisch mee, hebt een toegankelijke schrijfstijl, kent de weg op sociale media, hebt ervaring met creatieve software, en hebt oog voor content.
 • Je hebt een relevante studierichting.

Wij bieden je:

 • een team van leuke en inspirerende collega’s met een fijne werkplek in hartje Amsterdam;
 • begeleiding door ervaren communicatiemedewerkers;
 • de mogelijkheid om ervaring op te doen met campagnevoeren voor eerlijke klimaatoplossingen;
 • ruimte voor je vragen en eigen ideeën;
 • Milieudefensie-brede personeelsactiviteiten en borrels;
 • een stagevergoeding van €300 per maand bij een werkweek van 5 dagen en (zo nodig) een ov-reiskostenvergoeding.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Verstuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 december, een e-mail met je motivatie en cv naar: laura.van.rutten@milieudefensie.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacature? Mail deze dan naar laura.van.rutten@milieudefensie.nl.

 

Milieudefensie

Milieudefensie

Met het oplossen en voorkomen van milieuproblemen is een wereld te winnen. Voor onszelf en toekomstige generaties. Milieudefensie is een …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief