Heb jij een fascinatie voor culturen, wil je je graag inzetten voor een betere samenleving? Help jij jonge mensen graag op weg om zichzelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen? Wil jij eraan bijdragen dat jongeren een interculturele ervaring opdoen in Europa? Dan sta jij helemaal achter de missie van het European Solidarity Corps!

Het European Solidarity Corps (ESC) is een cadeautje voor alle jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Vanuit de Europese Unie is er geld beschikbaar om deze jongeren de kans te bieden om een periode in een ander Europees land vrijwilligerswerk te doen. ESC is onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie (EU).

Wat ga je doen?

Je begeleidt jongeren tussen de 18 en 30 jaar om een leuk vrijwilligersproject te vinden in Europa. Als persoonlijke mentor ben jij de vraagbaak voor je eigen groep jongeren die met het ESC op stap willen: je voert kennismakingsgesprekken, zoekt met ze mee naar een leuk project, helpt ze bij het opstellen van hun cv en motivatiebrief voor een interessant project en ondersteunt ze vóór, tijdens en na hun project. Je begeleidt ca. 5 jongeren tegelijk.

 

Jij:

–         Wilt je coaching skills verder ontwikkelen;

–         Helpt anderen graag om uit te zoeken wat ze écht leuk vinden;

–         Bent proactief, weet anderen te stimuleren, te motiveren en kan goed luisteren;

–         Je bent communicatief vaardig en ziet het als een uitdaging om met verschillende mensen te werken;

–         Een goede kennis van de Engelse taal is vereist vanwege de communicatie met onze partner organisaties;

–         Je bent enthousiast over de projecten, doelstellingen en missie van SIW;

–         Je deinst niet van terug voor administratieve werkzaamheden en je kunt nauwkeurig werken;

–         Werkervaring (eventueel vrijwillig) in Europa en/of ervaring met het voormalige European Voluntary Service programma is een pré;

Je bent bereid om circa 4 – 6 uur per week voor SIW vrij te maken, waaronder 1 avond per maand voor het teamoverleg. Naast het mentorschap help je om het ESC-programma te promoten bij potentiële deelnemers, bijvoorbeeld op de Infodagen, op scholen of beurzen of via social media.

 

Wat bieden wij jou?

–         De kans om relevante ervaring op te doen, vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen;

–         Een leuke organisatie met veel enthousiaste mensen met passie voor vrijwilligerswerk en reizen;

–         De unieke ervaring om bij te dragen aan het uitzenden van jongeren via het ESC-programma;

–         Veel ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden om jouw ideeën vorm te geven;

–         Incidenteel is het mogelijk om deel te nemen aan (inter)nationale trainingen en bijeenkomsten;

Gemaakte (reis)kosten worden vergoed, alsmede korting op een internationaal vrijwilligersproject via SIW.

Wie zijn wij? 

SIW is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk (NGO). Al 65 jaar ontvangt SIW buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en worden Nederlandse vrijwilligers uitgezonden naar projecten over de gehele wereld. In het totaal gaat het om circa 250 uitzendingen en ontvangsten per jaar. SIW valt onder een drietal Internationale netwerken (Alliance, CCIVS en SCI).

De missie van SIW is om mensen te stimuleren hun horizon te verbreden. Dit doet SIW door vrijwilligers in contact te brengen met andere culturen. Op deze manier wil SIW intercultureel begrip vergroten, bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en hen aanmoedigen zich belangeloos in te zetten voor een betere samenleving “Voor en door vrijwilligers”.

De activiteiten van SIW worden georganiseerd door circa 60 enthousiaste vrijwillige medewerkers, ondersteund door een kantoor in het hart van Utrecht.

Interesse?

Voor meer informatie over SIW en de functie kun je kijken op onze website en/of contact opnemen met afdeling P&O. Je motivatie met CV sturen naar ons mailadres onder vermelding van “mentor ESC uitzendingen”.

Soort dienstverband: Vrijwilligerswerk

SIW_400px

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW is er voor iedereen met een avontuurlijke en flexibele instelling: • Wij zenden belangstellenden uit naar vrijwilligersprojecten in …
Profielpagina

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief